Şener: ‘KİT’ler kötü yönetildi’

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 1980’den sonra KİT’lerin özelleştirilmesi için kötü yönetildiğini bildirdi.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, özelleştirme uygulamalarına açıklık getiren yasa tasarısının görüşülmesi sırasında konuşan Şener, 2003 yılı başından beri yürütülen uygulamalar kapsamında 65 iştirak, işletme ve şirketin özelleştirildiğini, 800 gayrimenkul satışının yapıldığını söyledi.


Özelleştirmeden 2003 yılında 500 milyon dolar, 2004 yılında 1.5 milyar dolar, 2005 yılının ilk 5 ayında da 1.3 milyar dolar olmak üzere 2003 yılından bu yana 3.2 milyar dolar nakit girişi sağlandığını anlatan Şener, TELEKOM, ETİ Alüminyum A.Ş, TÜPRAŞ, ERDEMİR, KTHY, Adapazarı Şeker Fabrikası, TEKEL’in Ankara Başmüdürlük binasının özelleştirilmelerine ilişkin süreçlerin de devam ettiğini kaydetti.


”1980’den sonra KİT’lerin özelleştirilmesinin yolunun açılması için kötü yönetildiği gerçeğini kabul ettiğini” belirten Şener, ancak bunun dünyadaki gelişmelerle bağlantılı farklı açılımları olduğunu da kaydetti.


 

1022000cookie-checkŞener: ‘KİT’ler kötü yönetildi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.