”Enflasyondan kurtuluyoruz”

Bitlis’in kurtuluşunun 88’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehrin düşman işgalinden kurtulduktan sonra hala sıkıntılarının tam olarak giderilemediğini söyledi. “Bitlis’i nasıl düşman işgalinden kurtardıysak bu şehri 2000’li yıllarda da yoksulluğun işgalinden kurtarmamız gereklidir” diyen Erdoğan, 3 Kasım 2002’den itibaren başlattıkları ekonomik kurtuluş savaşı ve medeniyet mücadelesinin etkilerinin artık Bitlis’te de hissedilmeye başlanacağını belirtti.


Ülkenin çökmüş ekonomisini ayağa kaldırdıklarını ifade eden Erdoğan, “Enflasyon canavarından kurtuluyoruz. Enflasyon yıl sonu hedefimiz olan yüzde 12’nin altında gerçekleşecektir. Ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren tek haneli rakamlara düşecek. Bu da cebimizdeki paranın alım gücünü koruması demektir” diye konuştu. Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında büyüme hızı açısından ilk sıraya tırmandığını belirten Erdoğan, “Geçen yıl büyüme hedefimiz yüzde 5’ti. Ama yıl sonunda 5.9 olarak gerçekleşti. Bu yıl yine büyüme hedefimiz yüzde 5 olmasına rağmen, ilk altı aylık verilere baktığımızda bunun üzerinde bir büyüme hızı yakalayacağımızı düşünüyoruz” dedi.


FABRİKA AÇILIŞI


Tayyip Erdoğan, bims taşı kullanılarak üretilen yapı malzeme fabrikasını hizmete açtı.


Başbakan Erdoğan, Bitlis’teki temasları çerçevesinde işadamı Efrim Bağ tarafından yaptırılan ve yapı malzemesi üretilen fabrikanın açılışında yaptığı konuşmada, Bitlisli işadamlarını bölgelerine yatırım yapmaya çağırdı. AK Parti’nin ‘3 Kasım’da yola çıktığında kim bu ülkede taş üstüne taş koyarsa başımızın üzerinde yeri var’ dediğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin öncelikli sorununun işsizlik olduğunu söyledi. Yatırımlar arttıkça bu sorunun ortadan kalkacağını kaydeden Erdoğan, ihracata dayalı bir ekonomik anlayışa sahip olduklarını belirtti.


Nemrut Bims Fabrikası’nda üretilen malzemenin Irak’a da gönderildiğini anlatan Erdoğan, ‘Sıkıntılı bir bölge olmasına rağmen gerçekten cesur ve anlamlı bir adım. İnşallah oradaki sıkıntılar da aşılır ve bir an önce Türkiye’den Irak’a olan ihracatın boyutu da her geçen gün artarak devam eder’ diye konuştu. Erdoğan, daha sonra kurdeleyi keserek fabrikayı hizmete açtı ve incelemelerde bulundu.

675210cookie-check”Enflasyondan kurtuluyoruz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.