Enis Berberoğlu’ndan karar öncesi meslektaşlarına mektup

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, bugün görülecek karar duruşması öncesi meslektaşlarına seslendi.

MİT TIR’ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle bugün İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde karar duruşması görülecek olan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Basın Konseyi’nin 31’inci kuruluş yıldönümü kutlamasına mektup gönderirken basın ve ifade özgürlüğüne dikkat çekti.

Caddebostan Büyük Kulüp’teki törenin onur konuğu Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu’nun gazeteci eşi Oya Berberoğlu’ydu. Oya Berberoğlu, eşinin avukatı aracılığıyla cezaevinden gönderdiği mektubu okudu.

Berberoğlu mektupta meslektaşlarına şöyle seslendi:

“Hep adalet ve özgürlüklerden söz ederiz. Ama yokluğunu en fazla cezaevinde hissederiz ya… İşte o misal, medyada örgütlenme özdenetim çabaları da buradan bakılınca çok farklı gözüküyor, daha iyi anlaşılıyor. Ne yazık ki, tıpkı Gazeteciler Cemiyeti ve sendika gibi Konsey de gerekli ve yeterli desteği bulamadı. Ve bu ağır ihmalin sonuçlarını, emekli bir gazeteci, manşet kurbanı mahkûm siyasetçi sıfatıyla fazlasıyla ağır şekilde yaşıyorum. Umarım genç kuşak medya çalışanları geçmiş hatalardan ders çıkarır.”  FATMA AKSU – HÜRRİYET

“Berberoğlu özgür olmadıkça, adalet tecelli etmeyecek”

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, durdurulan MİT TIR’ ları görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasına ilişkin, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan yargılandığı davanın İstinaf Mahkemesi’ndeki üçüncü duruşması görülüyor.

CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nun Kartal İstinaf Mahkemesi’nde süren davası öncesi açıklama yapan CHP’liler adalet çağrısı yaptı.

Kartal’daki İstinaf Mahkemesi önünde duruşma öncesi yapılan açıklamaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, ve İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Gamze İlgezdi, Barış Yarkadaş ve Dursun Çiçek, Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, CHP eski Milletvekili Kadir Öğüt de katıldı.

Kaftancıoğlu ve Erkek, Enis Berberoğlu’nun dokuz aydan bu yana haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu olduğunu söyledi. CHP heyeti “Adalet istiyoruz” dedi.

“EN MÜKEMMEL ADALET VİCDANLARDADIR”

Muharrem Erkek, Berberoğlu’nun Türkiye’nin en önemli gazetecilerden biri ve milletvekili olduğunun atını çizdi. Erkek, “Her şeyden önemlisi suçsuz bir insan cezaevinde. 9 aydır tutuklu. Bizler hukukçular ve hepimiz dosyanın içeriğini çok iyi biliyoruz. Somut kesin inandırıcı bir delil olmadan bir insanın cezaevinde olması, özgürlüğünün elinden alınması yalnızca kendisini değil ailesini ve toplumu giderilmesi imkansız mağduriyetlere sürüklüyor. Bu dosyada bir suç yok. Bir devlet sırrı yok. Bir gizli bilgi belge yok. Bu dosyada casusluk yok. Zaten istinaf mahkemesi bozma kararında da suçun unsurlarının oluşmadığını özellikle vurgulamıştı. Ancak Milletvekilimiz Enis Berberoğlu hala cezaevinden hala tutuklu. En mükemmel adalet vicdanlardadır. Enis Berberoğlu özgür olmadıkça tahliye edilmedikçe toplumun vicdanında adalet hiçbir zaman tecelli etmeyecektir. Bugün artık bu hukuksuzluğa bir son verilmesini ve derhal milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun tahliye edilmesini bekliyoruz. Türkiye’nin en önemli sorunu adalet. Demokrasinin özgürlüğün hakların her şeyin güvencesi bağımsız ve tarafsız yargıdır. Hukuktur. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız” ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU: HUKUK GARABETİ

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ise “Haksız hukuksuz bir şekilde 9 aydır tutuklu, esir alınmış milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun mahkemesi için bir aradayız. Hakkındaki bütün iddiaların çürütüldüğü ve kararı veren mahkemeler tarafından bile suçsuzluğunun ifade edilmesine rağmen hala tutukluluğunun devam ettiği ve ne yazık ki tüm Türkiye’nin bildiği gerçekleri bilmesine rağmen içerideki duruşmanın gizlilik kararı nedeniyle hiç kimsenin girmeden kapalı bir şekilde yapıldığı bir hukuk garabetinin içindeyiz” dedi.

2161440cookie-checkEnis Berberoğlu’ndan karar öncesi meslektaşlarına mektup

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.