Entrika kumkuması hayatlar

Bir ülke düşünün; İşsizlik ve sefalet tavana vuruyor, sosyal hakları hak getire, halk borç harç içinde pinekliyor. Gün be gün intiharlar artıyor, cinayetler ürkütüyor, hırsızlık, hortumculuk almış başını gidiyor. Adam kayırma ve rüşvet, ‘olmazsa olmaz’ları haline geliyor, komşuları ile durumu da iç güveysinden hallice! Ahlak anlayışı fay hattında, cemiyet hayatı deprem kuşağında, insanlık ölçeri vicdan değil artık para, parası olmayana cüzzamlı muamelesi yapılıyor.

Velhasıl, güllük gülistanlık bir ülke!
Tek derdi, televizyon dizileri ! Allah başka dert vermesin!
Maşallah kundaktaki bebeğin dahi, haftalık entrikalardan haberi var! Ama, ne diziler onlar öyle, dudak uçuklatan cinsten…

Bir defa, çoğunluğunda mekanlar birer saray yavrusu! Yalıda, konakta geçmeyen hayat hikayelerine yaşanmışlık mı yüklenir? Apartman dairesi, eski bir müstakil ev, varoşlardaki gece kondular, mahalle bakkalları, çocuk parkları; gerçek hayatta buralarda mı yaşanıyor? Hayır! Eğer bunlardan birinde ömür tüketiyorsanız, yaşamıyorsunuz demektir, gidin kendinizi boğaz köprüsünden atın, üzerine bir de not yazın” Bir yalım bile olmadı”!

Milyonlarca dolarlık konaklarda yaşayan kadınlar, çocuklar, yüzbinlerce dolarlık araba kullanan erkekler, aşçılar, uşaklar, hizmetçiler! Dolu mutfak, dolu kiler! Hanım gider, sen gidersin, akşamları çaydan çaya, oh Lüküs Hayat!

Büyük alışveriş merkezlerinde sıyırmışçasına alışveriş yapmalar, spor salonlarında ter atmalar, güzelleşmeler, akşamları da alemlere akmalar, zırt pırt evlenme teklifi almalar! Teklifler mutlaka kaşıkçı elması büyüklüğünde servet yiyen yüzüklerle olacak, sürpriz şampanyalar patlatılacak, rüya gibi düğünler yapılacak, Havai’ye balayına gidilecek, öğle yemeği Paris’te yenecek, özel jete binilecek ikindi çayı Londra’da alınacak! Kakara kikiri yapılarak dünya gezilecek, çuvalla para harcanacak! Para da neymiş, ellerinin kiri, lafı bile edilmeyecek!

Hafiften, ucundan entrikalara girilecek. Birinin yengesi ötekinin eniştesi ile, ailenin yakışıklısı cemiyetin kevaşesi ile, onun bacısı bunun dedesi ile, berikinin amcası ötekinin teyzesi ile çaprazlanacak. Yatak odası sahneleri vaz geçilmez olacak, ne kadar ileriye gidilebilirse o kadar gidilecek! Aile dizisi erotik diziye dönüşecekmiş ne gam!

Sars sarsabildiğin kadar derinden bu toplumu, uçur aklını başından ki düşünemesin! Başına gelenleri bir bir göremesin. Sallayıp yuvarladığın entrika kumkuması hayatlara özensin, zıvanadan çıksın! Çıktığı yeri beğenmesin! Paraya ulaşmak için neyi var neyi yoksa versin! Tepesine binenlerin ağırlığını hissetmesin!

Uyuştur zihinlerini parayla pulla, bulandır akıllarını zinayla, fuhuşla! Nevirlerini döndür, ahlaksızlıkla, tiynetsizlikle! Koyunluğunu hissetmesin! Yaşadığını zannetsin!

1630830cookie-checkEntrika kumkuması hayatlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.