Enver’den işadamlarına teşekkür

Kıbrıs Toplum Merkezi (TCCA) Başkanı Niyazi Enver, geçen perşembe akşamı düzenlenen toplantıda Kıbrıs kökenli işadamlarına tek festival için çaba gösteren işadamlarına teşekkür ederek, Kıbrıslı toplumun asimilesinin geciktirecek faaliyetlere verdikleri desteğin sürmesini istedi.

Turkish Cypriot Trust UK (TCT) adına geçen cuma akşamı TCCA’in Haringay’daki mekânında yapılan toplantıya 20’ye yakın dernek yöneticisi ve Kıbrıslı işadamı katıldı. Toplantıda konuşan Enver, işadamlarına İngiltere Türk Dernekleri Konseyi (Konsey), Turkish Cypriot Trust UK (TCT) çatısındaki dernekler ile ortak festival yapılması için çaba gösteren işadamlarına teşekkür etti.

Enver, bütün çabalarına karşın tek festivalin toplantıya katılmayan Konsey yöneticilerince bozulduğunu belirterek, “Konsey Başkanı Leyla Kemal’in ortak festivalin yapılmayacağını basından öğrendiğini söylemesi gerçekleri yansıtmıyor” dedi.

Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali’ni asimilasyonu geciktirici, toplumu biraraya getirici önemli bir etkinlik olarak gördüklerini belirten Enver, “Bizim amacımız festival ile para kazanmak falan değil. Siz değerli işadamları da yaşanılanların tanıklığında toplumsal çıkarları gözeten, toplumu birleştirmeye çalışanları desteklemenizi, böylece tersini düşünenleri de uyarmış olmanızı isteriz” diye konuştu.

Enver, ileride Konsey’de yönetim ve zihniyet değişikliği olursa yine tek festival için bir araya gelmek istediklerini belirterek, işadamlarının tek festival çabalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Turkish Cypriot Trust UK (TCT), 23 Haziran’da geçen yıl olduğu gibi Lee Valley Athletics Centre’de, “Kültürümüze ve kimliğimize sahip çıkalım” şiarıyla ikinci kez “Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali”ni düzenleyecek. TCT çatısındaki kurumlar arasında toplumda yarım asırlık Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Kıbrıs Türk Cemiyeti ve Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nu yer alıyor.

Konseyi de ilkini 2017’de düzenlediği Kıbrıs Türk Kültür Festivali bu yıl 30 Haziran’da Donkey Lane’de gerçekleşek. “Kıbrıs Türk Kültür Festivali” adını de tescilleyen Konsey, “Kıbrıs Türk kültürünü tanıtmak ve biz de bu ülkenin bir parçası olarak, varız” demek için festivali organize edecek…

2297320cookie-checkEnver’den işadamlarına teşekkür

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.