Erbakan ’27 Şubat’ta’ öldü!

Eski başbakanlardan Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan, saat 11:40’ta hayatını kaybetti. Erbakan, Ankara’da Güven Hastanesi’nde tedavi altındaydı. Salı günü İstanbul Fatih Cami’nde defnedileceği bildirildi.

Bundan günler önce gelen haberde Saadet Partisi’nin lideri Necmettin Erbakan’ın hastanede müşahede altında tutulduğu belirtiliyordu. Sağlık sorunları nedeniyle sık sık hastaneye kaldırılan Erbakan’ın sağlık durumunun kötüleştiği iddia edilmişti. İddialar üzerinde Saadet Partisi Basın Müşavirliği yazılı bir açıklama yapmış ve Erbakan’ın felç geçirdiği, hafıza kaybı yaşadığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtmişti.

Açıklamada, ‘Sayın Erbakan 3 Ocak 2011 tarihinde ayağında nükseden damar iltihabı (tromboflebit) tedavisi maksadıyla Ankara Güven Hastanesi’ne gitmiştir. Sayın Erbakan bu tedavi kapsamında öngörülen rutin kontrolleri çerçevesinde hastanede bulunmaktadır. Hastane Başhekimi Sayın Tevfik Ali Küçükbaşoğlu, bu konuda çeşitli medya organlarına gerekli açıklamaları yapmıştır. Buna göre Sayın Erbakan’ın bacağındaki iltihabi doku hızla iyileşmektedir. Halen gerekli kontrolleri ve sürdürülen antibiyotik tedavisi devam ettiği için hastanede bulunmaktadır.’ denildi.

84 yaşında aktif siyasete dönerek SP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan ve yoğun tempo nedeniyle yorgun düşen Erbakan, halen hastanede gözetim altında. Taburcu olacağı açıklanmasına rağmen Erbakan’ın hastanede uzun süre kalması, “Durumu ağır” söylentilerinin artmasına yol açmıştı. Ziyaretçi kabul edilmemesi ve Erbakan’ın “Geçmiş olsun” telefonlarına çıkmaması “Durumu iyi değil” söylentilerini güçlendirince, Erbakan’ın yakınları bu iddialara tepki göstermişti.

NECMETTİN ERBAKAN KİMDİR?

29 Ekim 1926 yılında Sinop’ta doğdu. Babası Adana’nın Kozan ve Saimbeyli bölgesinde yaşamış olan Kozanoğullarından Mehmet Sabri Erbakan. Ağır ceza reisi olan babasının birçok yerde görev yapmış olması dolayısıyla çocukluğu muhtelif Şehirlerde geçen ERBAKAN’ın annesi de Sinop’un tanınmış ailelerinden birinin kızı olan Kamer Hanım’dır.

1282680cookie-checkErbakan ’27 Şubat’ta’ öldü!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.