Erbil’e uçuş yasağı başlıyor

Irak hükümetinin uluslararası havayollarının Erbil ve Süleymaniye’ye yapacakları tüm seferleri durdurma kararı bugün uygulamaya girecek.

Irak Sivil Havacılığı, Kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumunun ardından bölgeye yönelik yaptırımlara başladı.

Irak Sivil Havacılığı’ndan az önce Erbil ve Süleymaniye’ye uçan şirketlere gönderilen yazı ile 29 Eylül Cuma gününden itibaren uluslararası tüm uçuşların askıya alındığını duyurmuştu.

TÜRKİYE’DEN UÇUŞLAR DA DURUYOR

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu da, cuma gününden (bugün) itibaren Türkiye’den Irak’ın Erbil ve Süleymaniye kentlerine karşılıklı uçuşların askıya alınacağını duyurdu.

Başkonsolosluğun resmi Twitter hesabından yayınlanan açıklamada, “Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 29 Eylül Cuma günü yerel saatle 18:00’den itibaren Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına/havalimanlarından uçuşların askıya alınacağını bildirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Bu durumda, Türk Hava Yolları, AtlasGlobal ve Pegasus tarafından ülkemizden Erbil ve Süleymaniye’ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin anılan tarihten itibaren gerçekleştirilmesi mümkün olamayacaktır” denildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün düzenlediği basın toplantısında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) elinde bulundurduğu sınır ve havalimanlarının kontrollerini 3 gün içinde Bağdat’a teslim etmesini istemişti.

Erbil yönetiminin söz konusu talebi reddetmesi üzerine Irak Sivil Havacılık Kurumu’ndan bu sabah yapılan yazılı açıklamada, yabancı şirketlerin Erbil ve Süleymaniye Havalimanları’na yönelik tüm uçuşlarını cuma gününden itibaren askıya alması talep edilmişti.

2126810cookie-checkErbil’e uçuş yasağı başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.