Akdeniz: EYT, halkın yoksulluğunun anahtarı yapılamaz

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, EYT düzenlemesine dair açıklamasında “EYT düzenlemesi halkın yoksulluğunun anahtarı yapılamaz. Bu tüccar kafaya izin vermeyeceğiz!” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yaptığı açıklamayı değerledirdi. “Emeklilik lütuf değil herkesin hakkıdır” diyen Akdeniz, “Gapedilen emeklilik hakkı, EYT’lilerin mücadelesi sonucu ve AKP’nin seçim telaşıyla (belirli oranda) geri verildi. Mevzu bundan ibaret. Peki ya çocukların emeklilik hakkı ne olacak? Biz kurtulduk çocuklar ne yaparsa yapsın diyen var mı? İşçisi, emekçisi, küçük esnafı ve yoksul üretici köylüsüyle bu ülkenin, çocuklarımızın geleceği halkın elimde. EYT düzenlemesi halkın yoksulluğunun anahtarı yapılamaz. Bu tüccar kafaya izin vermeyeceğiz!” ifadelerine yer verdi.

Ercüment Akdeniz’in paylaşımları şöyle:

“Emeklilik lütuf değil herkesin hakkıdır. #EYTliler’in oyları kimsenin ipoteğinde değildir. Yoksulluk, yüksek enflasyon, zam yağmuru ve yolsuzluk düzenine #EYT’liler gereken cevabı verecektir. Yok öyle yağma!

EYT açıklamasına en çok patronlar sevinmiştir. Çünkü üç kuruş parayla geçinemeyen milyonlarca emekli, kuralsız güvencesiz ve ucuza çalışmaya devam etmek zorunda. İnsanca yaşayacak emekli maaşı için mücadeleden başka çare yok.

Gapedilen emeklilik hakkı, EYT’lilerin mücadelesi sonucu ve AKP’nin seçim telaşıyla (belirli oranda) geri verildi. Mevzu bundan ibaret. Peki ya çocukların emeklilik hakkı ne olacak? Biz kurtulduk çocuklar ne yaparsa yapsın diyen var mı?

İşçisi, emekçisi, küçük esnafı ve yoksul üretici köylüsüyle bu ülkenin, çocuklarımızın geleceği halkın elimde. EYT düzenlemesi halkın yoksulluğunun anahtarı yapılamaz. Bu tüccar kafaya izin vermeyeceğiz! Detaylar açıklanınca devam edeceğiz… Evrensel

2657530cookie-checkAkdeniz: EYT, halkın yoksulluğunun anahtarı yapılamaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.