‘İçerde terörle mücadele bitti mi?’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’a yapılacak olası bir operasyon konusunda, “Bu konu konuşulmaz, bu konuyla ilgili yapılması gereken varsa yapılır. Her zaman gelen rakamlar var. Nedir bunlar? Kuzey Irak’ta 500 tane terörist var. Türkiye’de dağlarda 5 bin terörist var. Şimdi Türkiye’deki 5 bin teröristle ilgili mücadele bitti mi? Yani bu halledildi mi Kuzey Irak’taki 500 kişiyle uğraşma safahatine gelinecek” dedi.


Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin yeni genel merkezinin tanıtımı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, bir gazetecinin, TBMM Başkanı Arınç’ın “şehit cenazelerindeki protestolara ilişkin olarak hükümeti göreve çağırmasıyla” ilgili soruya şu karşılığı verdi:


“Konuyla ilgili kamera görüntüleri, İçişleri Bakanlığı takibini yapıyor, yapacak. Bunların içinde herhalde ‘katil iktidar’ diye bağıranların bir faturası olacak.


Bu ülkeyi tüm fedakarlığıyla gece gündüz demeden yönetmeye çalışan bir iktidara, kimsenin kalkıp da ‘katil’ deme hakkı olamaz. Ve bu basite de indirgenemez.”


“SAYGI SINIRLARINI AŞAN İFADELER…”


“Şehitlerimizi bir siyasi rant aracı olarak kullanmamamız lazım” görüşünü dile getiren Erdoğan, “Bu konudaki hassasiyet çok önemli. Ama bakıyorsunuz, yani birçok şeyler hele hele şunu açıkça söylüyorum bazı emekli generaller, paşalar televizyon televizyon dolaşıp hükümete karşı adeta böyle saygı sınırlarını aşan ifadeler kullanmak suretiyle toplumda sanki bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içine giriyorlar, bunlar hoş şeyler değil” dedi.

1043990cookie-check‘İçerde terörle mücadele bitti mi?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.