Erdemol: Merak ettiklerimi yazıyorum

Gazeteci yazar Mustafa Kemal Erdemol, kitaplarını tanıtırken “Merak ettiklerimi yazıyorum. Bu nedenle bana ilişkin yapılan ‘merak yazarı’ tanımını beğendim doğrusu” dedi.

Uzun yıllar Londra’da yaşayan ve 2011’den bu yana yoğunlukla İstanbul’da çeşitli gazete ve medya kuruluşlarında çalışan gazeteci yazar Erdemol, geçen pazar günü DAY MER’in düzenlediği etkinlikte kitaplarını imzaladı ve katılımcılarla sohbet etti.

Gazeteci Faruk Eskioğlu’nun yönettiği toplantıda Erdemol Türkiye’de gazeteci olmak sorusunu yanıtlarken, “Medyanın önemli bir kısmı iktidar yanlısı olmasına karşın yine de iyi medya kuruluşları ve gazeticiler var. Gecenin gündüzü olduğu gibi her şey zıtlığıyla birlikte. Yeni kuşak gazeteciler de umut veriyor” dedi.

Türkiye’nin Suriye’deki sıkışmışlığını aşmak için Başer Esad ile görüşmesi gerektiğini belirten Erdemol, şöyle devam etti:

“Bunu artık AKP’nin ileri gelenleri de söylemeye başladı. AKP iktidarının Suriye’deki beklentileri boşa çıktı. ABD’nin askerini çekmesiyle Rusya’nın bölgedeki belirleyiciliği daha da arttı. Bu durum aslında Kürt korkusundan dolayı bölgede oyun kurmak isteyen Türkiye’nin şansını da kaybettirdi…”

Erdemol kitaplarını anlatırken de “Merak ettiğim konuları araştırıp kaleme alıyorum. Bu nedenle ‘merak yazarı’ tanımını beğendim doğrusu. Onüçüncü olan son kitabım ‘Küba Yenilmeyecek’ Küba üzerine bilinçli yaratılan yanlış haber ve bilgilere karşı doğruları aktarıyor. ABD’nin Küba’ya uyguladığı bir ambargo değil bir ablukadır. Küba 60 yıldır bu ablukaya karşı direniyor. Pek çok şeyden eksik olmasına karşın pek çok konuda da artısı var. Direnen Küba’ya bu açıdan da sahip çıkmak bizim bir gönül borcumuzdur” dedi.

Türkiye’deki seçimler konusundaki öngörüsü sorulan gazeteci Erdemol, “Basındaki seçim tahminlerine pek güvenmiyorum doğrusu. Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, yapılan çeşitli seçim anketlerinde AKP’nin oy oranının belli bir oranın altına düşmemesini yorumlarken tuzu kuru olan, sosyal yardım alan ve cami cemaati olanların ülkede artan yoksulluğa rağmen iktidarı desteklemeyi sürdürdüğünü söyledi. Bu yorumun dikkate alınması gerekir. Seçimlerin sonucunu şimdiden kestirmek bu açıdan pek kolay değil” diye devam etti. (HABER: ARİF BEKTAŞ – FOTOĞRAFLAR: HALİL YETKİNLİOĞLU)

Mustafa Kemal Erdemol
Faruk Eskioğlu ve Mustafa Kemal Erdemol
Yazar Aydın Çubukçu’nun da aralarında olduğu kalabalık bir katılım oldu….

 

 

2601430cookie-checkErdemol: Merak ettiklerimi yazıyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.