Erdoğan, ABD’de güven tazeliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan ortaklığının, yıllar boyu sınanmış, sarsılmaz temellere sahip olduğunu söyledi.


Erdoğan, ABD’deki temasları çerçevesinde Amerikan-Türk Konseyi’nin (ATC) 24’üncü yıllık konferansında yaptığı konuşmada, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine önem verdiklerini, bundan 60 yıl önce savaştan harap olmuş Avrupa’ya güvenlik şemsiyesi sağlamakla kalmayıp Avrupa’yı ekonomik olarak da ayağa kaldıran gücün ABD olduğunu belirtti.


Başbakan Erdoğan, ”Aynı dönemde rejimine ve toprak bütünlüğüne yönelik büyük bir tehdit altında bulunan Türkiye’yi Truman doktrini ve Marshall yardımları yoluyla aynı şemsiye altına alan da ABD’dir. Kore’den Somali’ye Bosna Hersek’ten Afganistan’a uzanan ortak davamızda iki ülke omuz omuza çalışmışlardır. On yıllar boyunca ortak değerleri paylaşmaktan, müttefik ilişkisini sürdürmekten ve ortak davaları savunmaktan doğan karşılıklı güven, bu değerli ilişkiyi geleceğe de taşıyacak kuvvettedir. Türkiye’nin, ABD’nin vizyonunu ve stratejisini paylaşmasından ve desteklemesinden daha doğal bir şey olamaz”dedi.


 

1021580cookie-checkErdoğan, ABD’de güven tazeliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.