Erdoğan aday olursa Gül olmaz

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Cumhurbaşkanlığı kararını değerlendirdi:

Anayasa Mahkemesi kararıyla 7+5 gibi bir durum ortaya çıkıyor. Ama öyle bir formül olmaz. Mahkeme anlaşılan o ki halk oyuyla yapılacak seçim için süreci sıfırdan başlatmayı uygun bulmuş. Bu durumda Kenan Evren de Ahmet Necdet Sezer de Süleyman Demirel de Abdullah

Gül de yeniden aday olabilir. AYM, muhtemeldir ki ‘Madem halk seçecek, kimseyi sınırlandırmamak lazım’ diye düşünmüş… Kesin inandığım kanaat şu ki Köşk’e Başbakan aday olursa Gül olmaz. Oradan size ekmek çıkmaz.

– Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, NTV’ye yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın ‘Köşk’e partili biri çıkmalı’ sözlerini hatırlatarak, ‘Cumhurbaşkanlığı’na partili biri seçilecekse, başbakan gölgede kalıyor. Bakanlar Kurulu’nu o yönetecek. O profile ise sadece Sayın Erdoğan uyuyor’ dedi. ‘Gül bir daha aday olabilir mi’ sorusuna karşılık ise Gülerce, şunları söyledi: Gül ve Erdoğan üniversiteden beri beraber hareket ediyorlar. Geçmişteki 40 yıllık hukuka bakarak yarış olmayacağını düşünüyorum. Erdoğan’ın ‘Ben aday olacağım’ demesi halinde Gül , ‘Ben de olacağım’ demeyecektir. (Ebru TOKTAR ÇEKİÇ / AKŞAM)

.
Bugün en çok hangi yazarın okunduğunu öğrenmek için tıklayın!

Yazıcı Formatı
Gönder
Yorum Yaz

1345990cookie-checkErdoğan aday olursa Gül olmaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.