Erdoğan çattı, Aydın Doğan 'Hayret' dedi

Erdoğan, Cumhurbaşkanı  Gül'ün Ermenistan'a gitmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirilerine ilişkin, ''Baykal'ın cemaziyel evvelini çok iyi biliriz ve cemaziyel evvelini de çok iyi bildiğimiz için yıllar yılı bu ülkede özellikle sözde soykırıma karşı mücadele vermiş olan Cumhurbaşkanımıza karşı böyle bir yakıştırmayı yapmasını tasvip edemeyiz'' dedi.


Baykal'ın çok çirkin yaklaşımları olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Hele hele, 'soykırım anıtına gitsin çelenk koysun'' ifadesi, çok çok çirkindi'' değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız nereye çelenk koyacağını, nereye koymayacağını en az Baykal kadar çok iyi bilir. Onun için onun tavsiyesine ihtiyaç yok ve bu ülkede, ülke diye, millet diye de dertleri yok'' diye konuştu.


Özellikle bir konu üzerinde durmak istediğini vurgulayan Erdoğan, son zamanlarda AK Parti'yi yaralayamayan ve kirletemeyenlerin, AK Parti üzerinde yalan yanlış iftira kampanyalarıyla bir şeyler yapma gayreti içine girdiklerini, kendisinin de bunu şu ana kadar sessizlik içinde takip ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:


''Ama artık yetti. Bunu bir medya grubu, Doğan Medya Grubu, yani açık söylüyorum Aydın Doğan grubu üstlenmiş vaziyette. CHP'yle beraber bu kampanyayı sürdürüyor. Ben bunu bu kadar açık söyledikten sonra tabii diyecek 'Başbakan beni hedef gösterdi' veya 'Benim grubumu hedef gösterdi…' Sen AK Parti'yi hedef göstereceksin olacak, Başbakan partisine saldırı yapan bu gazeteyi gösterdiği zaman olmayacak; var mı öyle?''


DOĞAN'DAN YAZILI AÇIKLAMA


Başbakan Erdoğan'ın, partisinin İstanbul Güngören ilçe kongresinde yaptığı konuşmada kendisine yönelik sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını ''hayretle'' dinlediğini ifade ederek, ''Şahsıma karşı bu saldırıyı mantıkla, vicdanla, adalet duygusuyla izahı mümkün mü?'' diye sordu.  
Açıklamasında, ''Başbakanın konuşmasını hayretle dinledim. Sadece hayretle değil, aynı zamanda Türkiye'de basın özgürlüğünün geleceği açısından da çok derin bir endişeyle dinledim'' ifadesini kullanan Doğan, Almanya'daki ''Deniz Feneri ile ilgili haberleri gazetelerden, televizyonlardan izlediğini'' bildirdi.
 

1066170cookie-checkErdoğan çattı, Aydın Doğan 'Hayret' dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.