Erdoğan üç dava daha açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”yaptıkları açıklamalarla kişilik haklarına saldırıda bulundukları” iddiasıyla MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ve DTP Van Milletvekili Özdal Üçer hakkında manevi tazminat davası açtı. 


Erdoğan’ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin tarafından açılan davalarla, bir haber ajansına açıklama yapan Vural ile bir televizyon kanalında programa katılan Mengü’den 50’şer bin; DTP Van Seçim Bürosunda basın açıklaması yapan Üçer’den 25 bin TL manevi tazminat talep edildi. 


MHP’li Vural’a açılan davanın dilekçesinde, Vural’ın 9 Martta özel bir haber ajansına yaptığı açıklamada yer alan ifadelere yer verildi. 


Mengü’ye açılan davanın dilekçesinde, Mengü’nün de katıldığı programdaki konuşmaların bir bölümünün deşifresi yer aldı. Dilekçede, Mengü’nün, programda ”birden çok kez, ısrarla, kasten ve doğrudan doğruya Erdoğan’ın kişiliğini hedef alan ifadeler kullandığı” kaydedildi. 


DTP’li Üçer’e açılan davanın dilekçesinde ise Başbakan Erdoğan’ın 27 Şubat 2009’daki Van ziyareti sırasında, bazı gazetecilere yaptığı açıklamadaki ifadelerinin dile getirildi. 


Dava dilekçelerinde, yapılan açıklamalarda kullanılan ifadelerin, ”eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı” kaydedilerek, ”sarf edilen sözlerin, hukuk düzeninin koruyamayacağı nitelikte olduğu” savunuldu. 
 

1072830cookie-checkErdoğan üç dava daha açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.