Erdoğan: Herkesi dinlemişler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran’dan dönüşte, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, dolaylı yollardan da olsa, sadece kendisi ve ailesinin değil, Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı’nın da dinlenildiğini söyledi.

Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’nın dinlenmesinden Meclis Başkanı’na varıncaya, benim dinlenmeme kadar. Ailelerimize, çocuklarımıza varıncaya kadar herkesi dinlemişler. Direkt dinlemesi şart da değil zaten. Mesela kalkıyor Deniz’i dinliyor, ben de telefonla Deniz’le konuşuyorum. Oradan takılıyor veya Okan ile görüşüyorsa oradan giriyor. Yolu çok” şeklinde konuştu.

Makamında bulunan dinleme cihazıyla ilgili son gelişmeleri de paylaşan Başbakan Erdoğan, “Arkadaşlarım böcekle ilgili de çalışıyorlar. Kendilerine yeni yeni şeyler geliyor. Bazı şeyler yeni dökülmeye başladı. Herkes ürküyor, korkuyordu. Artık bilgiler gelmeye başladı. Kimler neler çekmiş neler. İtiraf diyebileceğimiz şeyler geldi” dedi.

Erdoğan, telefon dinlemeleri konusunda yeni düzenlemeye gideceklerini de söyledi.

Erdoğan konuyla “Adli takip kararını ancak Ağır Ceza Mahkemesi oybirliği ile verebilecek, oyçokluğu ile değil. Bunu niye getiriyoruz? Artık böyle ‘rastgele dinleyelim, şu olsun, bu olsun’ yok. Mahkemelerde dinlemelerin bir yeri, bir ağırlığı olacak” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Özel Yetkili Mahkemelerin elindeki dosyaların Ağır Ceza Mahkemeleri’ne devri sırasında bazı davaların düşebileceğini belirtti.

1409010cookie-checkErdoğan: Herkesi dinlemişler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.