Erdoğan’dan Arap liderlere tavsiyeler…

Kral Hüseyin Konferans Salonunda düzenlenen Genç Arap Liderler Forumu’nda bir konuşma yapan Erdoğan, geçen yıl savunma sanayiine 1 trilyon dolar harcandığını belirterek, “Bu rakam insanların ölümü için kullanılmaktadır. Eğer bu rakam cehaletin giderilmesi için eğitimde, yoksulluğun giderilmesinde kullanılmış olsaydı, bugün küresel terör dünyaya egemen olamayacaktı diye düşünüyorum” dedi.


Erdoğan, bugün şiddetin hızla küreselleşmekte olduğunu, bu yüzden de yoksulluğun pençesinde kıvranan insanların sayısının giderek arttığını ifade ederek, şunları kaydetti:


“Terörü destekleyen bütün argümanları ortadan kaldırmamız gerekiyor, bütün enstrümanları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Tam aksine, şu anda onlara destek veriliyor. İşte bizler evrensel değerler etrafında biraraya gelerek daha fazla geç kalmadan bu gidişe ‘dur’ demeliyiz. Bunun için de gerek siyasi, gerekse ekonomik alanda iş birliği, güç birliği yapmamız gerekiyor.”


Arap dünyasının genç liderlerine seslenen Erdoğan, “Diyorum ki, sadece işiniz için değil yaşadığınız ülke için de iyi yönetişim, şeffaflık, hesap verebilirlik, insan hakları gibi evrensel standartları daha fazla hayata geçirmeye çalışmalısınız” dedi. (AA Murat Muratoğlu)



 

1035990cookie-checkErdoğan’dan Arap liderlere tavsiyeler…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.