Erdoğan’dan CHP’ye: Hazırsanız konuşalım

AK Parti’nin 4. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Genel Başkanlığa son kez aday olan Başbakan Erdoğan, 2.5 saat süren bir konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasına Sezai Karakoç’un, ”Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirinden bir bölüm okuyarak başladı. Erdoğan’ın şiiri, birçok partiliyi gözyaşlarına boğdu.

Başbakan’ın konuşması sırasında partililer sık sık “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Seninleyiz Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Bize böyle yol arkadaşları nasip ettiği için Rabbime sonsuz hamdediyorum. Bu salonda Türkiye var, salonun dışında Türkiye var. Tüm renkleri, tüm çiçekleri ile bu salonda 75 milyon var.

Bu salonda Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa, Asya ve Afrika var. Dünyanın kalbi bu genel kurulda atıyor. İnsanlığın kalbi bu salonda atıyor.

Suriye’nin bütün kahramanlarını saygıyla selamlıyorum. Kudüs’ü hasretle selamlıyorum. Mekke, Medine’yi hürmetle selamlıyorum.

Kadın kollarımız kapı kapı dolaştılar. Onun için onlara özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bu hareket en çok gençlerin omuzlarınızda yükseldi. Dava taşını gediğine sizler koydunuz. Umudumuz olan gençler bugün sizleri samimiyetle selamlıyorum.

Sınır karakollarında gözünü değil, gönlünü namlunun ucuna koyarak nöbet bekleyen askerimizi, polisimizi özellikle selamlıyorum.

‘ŞEHİTLERİN HATIRASI YERE DÜŞMEYECEK’
Şehitlerimizin hatırasını asla yere düşürmeyeceğiz. Şehitlerimiz karşısında asla mahcup olmayacağız. Onlardan aldığımız emaneti, namusumuz, onurumuz ve şerefimiz bilecek, vatan için, millet için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu çınarın altında ayrımcılık, zulüm, baskı ötekileştirme yoktur. Süleymaniye, Selimiye ve Mostar vardır. Medeniyet çınarı budur. Bizim yolumuz sevginin yoludur.

Bizim yolumuz Sultan Alparslan’ın, Melikşah’ın, Kılıçarslan’ın yoludur. Bizim yolumuz Osman Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmed’in, Sultan Süleyman’ın, Yavuz Sultan Selim’in yoludur. Bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal’in, merhum Adnan Menderes’in, merhum Turgut Özal’ın, merhum Necmettin Erbakan’ın yoludur.

HEDEF 2071
Ne diyoruz ‘Büyük millet, büyük güç, hedef 2023’ Ama bugün buradan bir şey daha hatırlatıyorum. O günleri bizler göremeyeceğiz. Kuvvet, kudret sahibi Allah’tır. Ama 2023 hedefinden sonra inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da kuruluşun bininci yılı olacak. Hedef 2071.

Nereden geldiğimizi unutmadık. Nereye yürüdüğümüzü de bir an olsun hatıramızdan çıkarmıyoruz.

Seçimlerde elde ettiğimiz zafer, AK Parti’nin değil; milletin, yoksulların, gariplerin başarısıdır. AK Parti sadece bize oy verenlerin partisi değil. Sadece bizi seçenlerin iktidarı olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Biz, Türkiye partisidir. 75 milyonun partisiyiz.

‘KİMSENİN HAYAT TARZINA KARIŞMADIK’
10 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına karışmadık. 10 yıl boyunca hiçbir dayatmanın, hiçbir baskının arkasında, yanında, tarafında olmadık. Tam tersine herkesin hayat tarzına saygı duyduk. Herkesin hayat tarzını her zaman garanti altına aldık. Her türlü ayrımcılığı reddeden, 75 milyonu kucaklayan bir anlayışla yola çıktı.

Anadolu’da ayağında çarığı olmayan çocukların gözler ışığı gördük.

AK Parti, kuruluş ruhuna tamamen aykırı şekilde otoriterleşen, militarist, vesayetçi rejimi demokrasi ile buluşturan, demokrasi ile kucaklaştıran bir partidir.

‘CHP BÜTÜN DARBELERİN İÇİNDE OLDU’
Bu Ana Muhalefet Partisi var ya, bütün darbelerin ya fiilen içindedir ya fikren içindedir. İçinde olmadığı hiçbir darbe yoktur, hepsinin içindedir.

Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Çoğunluğun azınlığa hükmetmesine karşı çıktık. Azınlığın da çoğunluğa hükmetmesine karşıyız.

‘BU YOLA KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIK’
Milletin kutsallarına karşı aleni bir savaş yürütüldü. Bu ülkede camilerin kapılarına kilit vuruldu. Şu andaki CHP ‘Siz de akıbetimizin Adnan Menderes gibi olmasını mı istiyorsunuz?’ dedi. Biz Menderes’le başlayan değerlerle siyaset yapıyoruz.

Biz Menderes ile başlayan, milleti, milletin değerlerini esas alan bu anlayışla siyaset yapıyoruz. Bunun için kendimize ‘muhafazakar demokrat’ dedik. Kendimizi böyle tanımladık

Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Turgut Özal’ın dediği gibi ‘Allah’ın verdiği canı sadece Allah alır’ diyerek yola çıktık. Çetelerden korkmadık, tehditlerden korkmadık.

‘KİMSE ARTIK İŞKENCE YAPAMAZ’
Bu ülkede artık hiçkimse sırtını devlete dayayıp işkence yapamaz. Faili meçhullerin üzerini örtemez. Hakkı, hukuku çiğneyemez. Kur’an öğrenmenin yolunu tekrar açtık. Başörtülü kızlarımızın özgürce eğitim görmesinin önünü açtık.

‘ASALAKLARLA MÜCADALE EDİYORUZ’
Devletin hücrelerine kadar sirayet etmiş çetelerle mücadele ettik, mücadele ediyoruz. Bütün tehditlere, bütün engellemelere, bütün karanlık senaryolara rağmen bu ülkenin, bu milletin enerjisini tüketen asalaklarla kıyasıya mücadele verdik, bu mücadelemizi sürdürüyoruz.

Gençler siz de bizim gibi demokrasi dışı müdahalelere izin vermeyeceksiniz. Milli iradeyi canınız pahasına koruyacaksınız. AK Parti ile bu ülkede darbeler dönemi kapanmıştır. İnşallah sizlerin demokrasiye sahip çıkmanızla bu ülkede darbeler dönemi geri gelmeyecektir. Şunu herkes görsün ve bilsin. Demokrasiye müdahale eden yada müdahale etme girişimde bulunan herkes er yada geç milletin mahkemelerine çıkacak orada millete hesabını verecektir.

AŞIK VEYSEL SÜRPRİZİ
(Erdoğan, Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsünün sözlerini okudu. Erdoğan, konuşmasına kısa bir süre ara verdi. Bu sırada salonda Aşık Veysel’in sesinden bu türkü çalındı)

‘TERÖRÜN PİYASASI OLUŞTU’
Terörle mücadelede hep yalnız bırakıldık ama bunu bahane yapmadık. Terörün maalesef piyasası oluştu. Kan alınıp kan satılan bir piyasası oluştu. Terör içeriden çetelerden destek alıyor. Terör bitince siyaseti ve rantı bitecekler asla yanımızda olmadılar. İktidar hayali kuran partiler, terör üzerinden hükümeti yıpratmak yoluna girdiler. Ana muhalefet partisi terör örgütünün servis ettiği belgelerle, terör örgütünün diliyle, üslubuyla konuşuyor. Bölücü terör örgütünü, Sosyalist Enternasyonel’de Filistinli direnişçilerle bir görecek zilletin içindeler.

CHP’YE ÇAĞRI: HAZIRSANIZ KONUŞALIM
Milleti aldatmaya hakkınız yok, hakkımız yok. Yapılacak bir şey varsa yapmıyorsak bunun hesabını veririz. Hesap vermekten kaçmayız. Ana muhalefete sesleniyorum, biz hazırız, siz de hazırsanız oturup konuşalım. Samimiyetiniz varsa adımı beraber atalım. Tüm milletim buna şahit olsun.

‘TERÖRİSTLE DEĞİL, SİZNLE KUCAKLAŞANLA ÇÖZELİM’
Böyle 3-5 tane teröriste bu vatan topraklarında hizmeti ertelemeyeceğiz. Değerli kardeşlerim, bütün muhalefet tarafından yalnız bırakılmamıza rağmen yolculuk devam edecek. Kürtlere bu kadar ağır bedeller ödeten zorla dağa kaçıran bir örgüt. Dikkat edin, kaçırılanlar kimler AK Parti’nin ilçe başkanları. Çünkü örgütün uzantısı karşısında bölgede tek güç AK Parti. Bu bizi yıldıramaz. Benim Kürt kardeşim Selahaddin Eyyübi’nin torunudur, bunların değil. Benim Kürt kardeşimin bu eli kanlı terör örgütüyle hiçbir ortak yanı yoktur. Burada özellikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bize oy versin ya da vermesin, elini vicdanına koymasını istiyorum.

Kürt kardeşim terör örgütünün propagandası altında kalmadan düşünmeli; kim, hangi hükümet bu kadar cesur adımlar attı? AK Parti bölgenin çehresini değiştirdi. Kürtçenin önündeki engeller kaldırıldı.

Kürt kardeşlerimizin bir atım atmasını bekliyoruz. ‘Yeter artık’ diyerek teröre karşı seslerini yükseltmesini bekliyoruz. Kürt kardeşlerimle yol haritasını yeniden çizmek istiyoruz. Gelin bu sorunları birlikte çözelim. Şiddete teslim olarak değil, siyasetle çözelim. Gelin bu sorunu teröristle değil, sizinle kucaklaşanlarla çözelim.

Türkiye dünya genelinde ihtiyaç duyan her ülkeye yardım götürmenin gayreti içindedir.

9 Türk’ü şehit eden İsrail bizden özür dilemedikçe, şehitlerimize tazminat ödemedikçe, Filistin üzerindeki ablukayı kaldırmadıkça ilişkilerimizi asla gözden geçirmeyeceğiz.

‘İSLAMAFOBİ İNSANLIK SUÇUDUR’
Nefret suçları ile ırkçılıkla, en etkili şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. İslamofobi bir insanlık suçudur. Müslümanlara Müslümanların değerlerine yapılan alçakça saldırıları nefretle kınıyoruz.

‘ZALİMİN YANINDA OLANLARI TARİH AFFETMEYECEK’
Suriye’de zalim bir iktidar var. 30 bin aşkın insan bu zalim rejim tarafından öldürüldü. Rusya, İran ve Çin’e sesleniyorum; Suriye’de zalim rejimin yanında onları tarih affetmeyecektir.

Kendi başbakanına ‘hain’ damgası vuranlarla daha nereye gidebiliriz? Ben bunu tazminata mahkum etmekten bıkmadım, bıkmayacağım.

‘IMF’YE 5 MİLYAR DOLAR BORÇ VERECEĞİZ’
Büyüme oranlarında hedefi vuracağız. Faizle zulmeden onlar, şimdi bu zulüm yok. IMF’ye borcu Nisan’da sıfırlıyoruz. IMF’ye 5 milyar dolar borç vereceğiz.

Türkiye ekonomisini güven ve istikrar ile bu noktaya getirdik.

Kadro tahsisinde en fazla sayıyı öğretmenlere veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.

Artık Yassıada’yı yaslı ada olmaktan çıkarıp, demokrasi ve özgürlük adası yapacağız.

Yepyeni bir anayasa şiddetle ihtiyacımız var. Hangi parti bu işi halletmeye varsa, biz onlarla buluşur, azami müşterekleri belirleriz. Biz masadan çekilen olmayacağız.

16 büyükşehir sayısını 29’a çıkarmak için düzenleme yapacağız.

‘BU BİR VEDA DEĞİL’
13 yıl önce cezaevine girerken evimin önünde yaptığım konuşmada bunun veda olmadığını söyledim. Bunun bir es olduğunu söyledim. Cezaevindeki molanın ardından barış, hürriyet için mücadele verdik. Biz, ‘Koltuğa yapışanlardan olmayacağız’ dedik.

Bu bir veda değil, bir estir, duraktır. Yorgunluğun, dinlenmenin molası değil. Bu bir sözün, bir vaadin yerine getirilmesidir. Bu molada yine milletin hizmetinde olacağız. Partim bana ve arkadaşlarıma hangi görevi verirse yerine getirmeye çalışacağız.

‘AİLEM BENİ AFFETSİN, ONLARI İHMAL ETTİM’
Ailem, eşim ve çocuklarım beni affetsin. En önce anlardan helallik istiyorum. Millete hizmet uğruna onları ihmal ettiğim dönemler oldu. Annem geceleri bizi bekler, biz duvarlara afişler asardık.

‘MANŞETLERE ŞERBETLİYİZ’
Bu dönem de millete hizmete devam edeceğim, ardından kenara çekilip başka görevler üstleneceğiz. Kimse endişe etmesin, bu dava yerde kalmaz. Bu harekete kendini adayacak birçok arkadaşımız var. Bu davada nifak olmaz, olmamalıdır. Biz manşetlere karşı şerbetliyiz, manşetlere çarpışarak bugünlere geldik. Benim için ‘Muhtar bile olamaz’ dediler. Onların nasıl bir hesabı varsa, milletin de Allah’ın da bir hesabı vardır.

Şahıslar gelip geçicidir, kalıcı olan geride bırakılan eserlerdir. Omurga korunuyor, hücreler tazeleniyor. Son kez genel başkanlığa aday oluyorum.

PARTİLİLERDEN HELLALİK İSTEDİ
Partim ne derse onu yapacağım. Sonra başka görevlerde başka alanlarda inşallah yine birlikte olacağız. Tüm teşkilatımdan helallik istiyorum. Bu hareket içinde üzdüğüm, kırdığım, zülfü yaresine dokunduğum kardeşlerim varsa haklarını lütfen bana helal etsinler. Hakkımı helal ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

1359000cookie-checkErdoğan’dan CHP’ye: Hazırsanız konuşalım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.