Erdoğan'dan Ergenekon değerlendirmesi

Başbakan, ''Temennimiz odur ki bu soruşturmalar neticesinde, karanlıklar da aydınlığa çıkmış olur'' dedi.


Partisinin grup toplantısına katılmak üzere TBMM'ye gelişinde gazetecilerin Ergenekon soruşturmasına ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:


"Herhalde yargının (iddianameyi) tamamlanmasına yönelik bir adımı diye düşünüyorum. Sayın Savcının, 10. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla atılmış olan bir adım. Emniyet teşkilatımız da 10. Ağır Ceza Mahkemesinin aldığı bu kararı, bu sabah uygulamaya koymuş, şu anda netice budur. Tabii bizim bir an önce bunun bir neticeye kavuşturulması beklentimiz de vardır. Temennimiz odur ki bu soruşturmalar neticesinde, karanlıklarda aydınlığa çıkmış olur.''


"YARGININ SONUCUNU BEKLEMEK LAZIM"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili ''Süreç, yargı bazında devam etmektedir. Bunun sonucunu beklemek lazım'' dedi.


Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin Ergenekon soruşturması ile ilgili sorularını yanıtlayan Bahçeli, soruşturmayı yürüten savcıların da daha derli toplu, zamanı da iyi kullanarak, anlaşılır bir metinle Türk milletinin huzuruna çıkması gerektiğini bildirdi.


Bahçeli, ''Gözaltıların, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sözlü açıklamasına denk gelmesi ile kapatma davası arasında bir bağ olabilir mi'' sorusu üzerine, ''Türkiye'deki siyasi ve sosyal hayatı anlaşılmaz hale getirmek istiyorsanız, çok farklı yorumlar yapmaya muktedir olabilirsiniz. Acaba bunlar, çıkış yolu mudur? Demokrasi içinde kalarak Türkiye'yi bir normalleştirme sürecine nasıl yönlendirebileceğimizi, sokabileceğimizi düşünmek dururken, Türkiye'yi karma karışık, anlaşılmaz ülke haline getirmek doğru değildir'' diye konuştu.


"ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ"


DTP Grup Başkanı Emine Ayna ise "Ergenekon" operasyonuna ilişkin olarak, ''AKP Hükümeti, bu operasyonu kendi siyasal programına uygun bir tarzda yürütmektedir'' dedi.


Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Gözaltıların, AK Parti kapatma davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının yapacağı sözlü açıklama öncesine denk gelmesi dikkati çekiyor" diyen Ayna, şunları kaydetti:


"Çetelerin üzerine giderken bile kendi partisel hesaplarını önde tutan bu anlayışın Türkiye'ye demokrasi getirmesini beklemek hayalci bir yaklaşımdır. Tam da AKP'nin kapatılma davasında savunmaların yapılacağı gün, birilerine mesaj verir gibi eş zamanlı olarak gözaltıların yaşanması, kamuoyunda haklı olarak kuşku yaratmıştır. Günler öncesinden alınmış mahkeme kararının uygulanacağı günün seçiminin tesadüf olduğunu düşünmek mümkün değildir."

1061970cookie-checkErdoğan'dan Ergenekon değerlendirmesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.