Erdoğan’dan patlamaya ilk yorum

Ilısu’daki açılışa katılmak için gittiği Mardin’de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı’ndaki patlamayla ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan bilgi aldı.

Vali Mutlu ile telefonda görüşen Erdoğan, açılıştaki konuşmasında şunları söyledi:

”Bir teröristin üzerindeki bombayı İstanbul’un en kalabalık noktasında Taksim Meydanı’nda patlatması neticesinde 10’u polis memurumuz, 12’si de oradan geçmekte olan vatandaşımız olmak üzere 22 kardeşimiz yaralandı. Yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyorum. Polis teşkilatına, millete ve vatandaşlara geçmiş olsun.

Türkiye’yi karıştırmak, huzuru, istikrarı, güvenlik ortamını bozmak isteyenlere asla ve asla müsamaha gösterilmeyeceğini, bu saldırıların hiçbir şekilde Türkiye’yi birlik, kardeşlik ve kalkınma hedeflerinden alıkoyamayacağını bir kez daha hatırlatıyorum. Biz biriz, biz beraberiz, biz kardeşiz ve bu birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz olduğu sürece bilesiniz ki bu oyunlar bozulacaktır.

Bu oyunların temelinde ne yatıyor? Bu oyunların temelinde işte bu tür kalkınmaların engellenmesi yatıyor. Bu oyunların temelinde Ilısu gibi barajların engellenmesi yatıyor. Bu oyunların temelinde kalkınmış, modern Türkiye’nin engellenmesi yatıyor. Bu oyunların temelinde binlerce, on binlerce, yüz binlerce işsiz kardeşimin iş bulması için yapılmakta olan seraların engellenmesi yatıyor. Yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Okullarımızı da yapacağız, hastanelerimizi de yapacağız. Köylerimize, beldelerimize yolu da suyu da elektriği de her şeyi götüreceğiz. Bütün bunlarla birlikte bu ülkede inşallah şu barajlarla birlikte de artık ‘su akar Türk bakar’ demeyeceğiz, ‘su akar Türk yapar diyeceğiz.”

Erdoğan Şanlıurfa’da ise olayla ilgili şunları söyledi:

”Bu hunharca saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hiçbir şey elde edemediler. Bundan sonra da asla ve asla elde edemeyeceklerdir. Bakın şurada bir ifade var (Alandaki pankartı göstererek) Türk, Kürt Arap kardeşliğinin sonucu yüzde 95 mesele bu, mesele bu biz yaradılanı yaradandan ötürü severek buralara geldik, ayrımcılık yapanlar gereken cevabı aldı alıyor. Türkiye’yi karıştırmak, huzuru istikrarı güvenlik ortamını bozmak isteyenlere asla ve asla müsahama gösterilmeyecek. Bu saldırıların hiçbir şekilde Türkiye’yi birlik, kardeşlik ve kalkınma hedeflerinden alıkoymayacağını burada bir kez daha hatırlatıyorum.”

1265160cookie-checkErdoğan’dan patlamaya ilk yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.