Erdoğan: Dünyanın hiçbir ülkesi FETÖ için güvenli sığınak değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir bölgesi FETÖ ve militanları için güvenli bir sığınak değildir, olmayacaktır” dedi. Erdoğan, ABD’nin Suriye ordusunu vurmasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20-26 Eylül’de ABD’de gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 71. Dönem Genel Görüşmeleri’ne katılacak ve BM Genel Kurulu’na hitap edecek.

Erdoğan, ABD’ye hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ve mensupları için artık dünyanın hiçbir yerinin güvenli olmadığını söyledi.

Erdoğan, “Genel Kurul’a hitabım, 15 Temmuz darbe girişimi teşebbüsü ve 241 kişinin kanını döken FETÖ’nün dünyaya anlatılması için vesile olacaktır. Dostlarımızı uyarmaya devam edeceğiz. Örgütün inine girmeye devam edeceğiz. Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi, bölgesi FETÖ ve militanları için güvenli bir sığınak değildir, olmayacaktır” diye konuştu.

Erdoğan, toplantılarda güvenli bölge oluşturma talebini bir kez daha dile getireceğini de belirterek, “Sorunun çözümü için dile getirdiğimiz ’güvenli bölge’ ve ’terörden arınmış’ bölgeyi dile getireceğim. Fırat Kalkanı’nı da liderlerle paylaşacağım. 5 bin kilometrekarelik bir alanı güvenli bölge olarak değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşmasına asla izin vermeyeceklerini de yineledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Sınırlarımız içinde FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi cinayet şebekelerinin uzantılarına karşı başarılı operasyonlar yapıyoruz. İnşallah terörle ve terör örgütleriyle mücadelemiz önümüzdeki dönemde yeni boyutlar kazanarak devam edecek. 15 Temmuz darbe girişimi ve milletimizin bu ihanet karşısında ortaya koyduğu destansı direniş, gözlerin bir kez daha Türkiye’ye çevrilmesine neden olmuştur.

Genel Kurul’a olan hitabım, hem 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, hem de 241 şehidimizin kanını döken FETÖ’nün tüm dünya kamuoyuna en doğru biçimde anlatılması için bir vesile oluşturacaktır. Biz her platformda FETÖ ve elebaşının karanlık yüzünü deşifre etmeye, bu terör örgütünün Türkiye ve diğer ülkeler için oluşturduğu tehdidi dile getirmeye, dostlarımızı da uyarmaya devam edeceğiz. Her tarafta örgütün inine girmeyi sürdüreceğiz. Şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim; bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir bölgesi FETÖ ve militanları için güvenli bir sığınak değildir, olmayacaktır.

Türkiye, bir taraftan 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yaralarını sararken diğer taraftan da Fırat Kalkanı Harekatı’yla Suriye kaynaklı terör örgütlerine karşı yoğun bir mücadele veriyor. Sınırlarımız içinde de FETÖ, DAEŞ ve PKK gibi cinayet şebekelerinin uzantılarına karşı başarılı operasyonlar yapıyoruz.

Artık şu gerçeği tüm dünyanın idrak ettiğine veya edeceğine inanıyorum. Suriye sorunu sadece Suriyelilerin veya Suriye’ye komşu birkaç ülkenin meselesi değildir. Bu kriz sonuçları, diğer bölgelere yansımaları itibarıyla küresel bir boyut kazanmıştır. Suriye krizini meşruiyet ve adalet temelinde çözüme kavuşturma noktasında kaybedilen her saniye, her dakika Birleşmiş Milletler için utanç kaynağıdır. Mültecileri insanlık dışı muamelelere tabi tutarak, tel örgülerin arkasına saklanarak bu soruna çözüm bulunmaz. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere artık insanlığın bu konuda sorumluluğunun farkına varması gerekiyor.

Zirveye katılan ülkeler, toplantı sırasında bu hedefler doğrultusunda atacakları yeni adımları ile taahhütlerini belirtecekler. Hali hazırda dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkemiz de bu özel konumu itibariyle zirveye özellikle davet edilmiştir. Zirve konuşmasında Türkiye’nin Suriye krizini başından bu yana tek başına üstlendiği ağır sorumluluğu detaylarıyla dile getireceğim. Sorunun çözümü için yıllardır dile getirdiğimiz, güvenli bölge ve terörden arındırılmış bölge ihtiyacını bir kez daha ifade edeceğim. Fırat Kalkanı Harekatı’nın mülteci krizinin hafifletilmesine yaptığı katkıları da zirveye katılan liderlerle paylaşacağım.

ABD’NİN SURİYE ORDUSUNU VURMASI

ABD’li yetkililerin açıklaması yanlışlık oldu istikametinde bunu ilerisini belki seyahatte bazı görüşmelerde ABD’li yetkililerle nedir nasıl oldu diye sorar bunun gerçeğini öğrenme fırsatını buluruz.”

2010060cookie-checkErdoğan: Dünyanın hiçbir ülkesi FETÖ için güvenli sığınak değildir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.