Erdoğan, Kaftancıoğlu’nun peşini bırakmıyor: 700 bin TL’lik dava açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 700 bin liralık tazminat davası açtı. Ayrıca Bilal Erdoğan da yargıya gitti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve kurumlarını aşağılamak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlarından hakkında soruşturma açılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert eleştiriler yöneltiği Kaftancıoğlu, attığı bazı tweetler nedeniyle Erdoğan’dan özür dilemişti.

180130-erdoğan-kaftancıoğlu.jpgHürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin köşesinden duyurduğu habere göre, Kaftancıoğlu’nun özrü kendisini kurtarmaya yetmedi.

Buna göre Erdoğan, Kaftancıoğlu hakkında 14 manevi tazminat davası açtı. Her tweet için 50 bin TL olmak üzere Kaftancıoğlu’ndan toplam 700 bin TL istedi. Erdoğan bir de, Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret etme gerekçesiyle kamu davası açılması talebinde bulundu.

Kaftancıoğlu’na karşı bir tazminat davası da Bilal Erdoğan’dan geldi. Necmettin Bilal Erdoğan, Kaftancıoğlu’na iki tweet hakkında toplam 100 bin TL’lik tazminat davası açtı.

2158020cookie-checkErdoğan, Kaftancıoğlu’nun peşini bırakmıyor: 700 bin TL’lik dava açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.