Erdoğan: Kılıçdaroğlu’nun açıklaması vesayet çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola’ya hareketinden önce açıklama yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun açıklaması vesayet çağrısından başka bir şey değil” dedi. Erdoğan, anketlerle ilişkin soruya ise, “Sahte anketlerleAnketlerle millete psikolojik operasyon yapılıyor” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu ziyaretimde Türkiye Nijerya arasındaki ilişkileri nasıl ileri bir boyuta taşıyabileceğimizi konuşacağız. Nijerya geçen yıl 2 milyar dolarlık ihracatla en büyük ticaret ortağımız oldu. Bu hedefi 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

Afrika Türkiye için önemli bir stratejik olarak önem gösteriyor. Afrikalı kardeşlerimizle gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz.

Başbakanlığım dahil bugüne kadar 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim.

2020 yılı sonu itibarıyla 25 milyar doları geçen ticaret hacmimizle Türkiye, Afrika ülkeleri için stratejik bir ortak olarak öne çıkıyor.

Kılıçdaroğlu’nun memurlara seslenişine ilişkin açıklama;

“Öncelikle bu açıklama, CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bu çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir.

Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir.

Kılıçdaroğlu, bu açıklamayla açıkça bir suç işlemiştir. Bu ülkede memurun haklarını savunan bir iktidar vardır. Türkiye bir hukuk devletidir.

Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük.

Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi, siyasi garabetini bir kenara bıraktım, aynı zamanda açıkça bir suçtur.

MB bağımsız olmasa sana randevu vermeyebilirdi. Kılıçdaroğlu, şimdi bir de tarih veriyor. Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline. Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz.”

“ANKETLERLE MİLLETE PSİKOLOJİK OPERASYON ÇABASI VAR”

Özellikle tabi son dönemde, ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortada. Bu tür manipülasyonlardan ciddia anlamada bıktık. Anketlerle millete psikolojik operasyon yapılıyor.

Şimdi anketlerle algı operasyonlara devam ediyorlar ve Cumhur İttifakı’nı küçük gösterme garetindiler. Buradan kendilerine bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Sahte anketlerle milleti yönlendirebileceklerini sanıyorlar.”

2557630cookie-checkErdoğan: Kılıçdaroğlu’nun açıklaması vesayet çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.