Erdoğan o sözlerini savundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılcahamam’da yaptığı konuşmada, Gezi eylemlerini ve muhalifleri hedef almaya devam etti. Yoğun tepkiyle karşılanan “sürtük” ifadesini savundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın hedefinde yine Gezi eylemleri vardı:

“Milli gelirimizi 235 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik. Şayet Gezi olayları ile başlayan ve devam eden ihanetlerin ülkemize kur, faiz, enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1,5 trilyon doları bulan milli gelirle farklı yerlerde olacaktık. Sahnede hangi oyun sergilenirse sergilensin gerisinde bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır.”

Gezi eylemine katılanlara “çürük, sürtük” gibi ifadeler kullanan ve ciddi bir tepkiyle karşılaşan Erdoğan ifadelerini savunmaya devam ettiı:

“Milletimiz gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı pencereden bakıyoruz. Milletimiz gezicileri nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz.

Bay Kemal ve şürekası ne derse desin vandala vandal, haine hain, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Kendi muhayyilerindeki çarpıklıklarından hareketle bize ahlak edep tevazu dersi vermeye yeltenen kifayetsizlere sesleniyorum siz gidin önce aynaya bir bakın. Bize laf söylemeden önce siz gidin önce kirli geçmişinizle bir hesaplaşın. Bizim kadınlara alçakça hakaret eden belediye başkanlarını koruyan karakter fukaralarından alacak ahlak dersimiz yoktur.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almayı sürdüren Erdoğan, “bu zatı paçasından tutup aşağı çekmek zorunda kalıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı:

“Türk siyasetinin en ağır cilvesi bize denk geldi, adı Kılıçdaroğlu’dur. Biz de çoğunlukla yok saymayı tercih ediyoruz. Biz de mecburen bu zatı paçasından tutup aşağı çekmek zorunda kalıyoruz. CHP’nin başındaki zat, güya salı günü sorduğumuz sorulara yanıt vermiş, güya 10 soru sormuş. Riyakarlığı, kifayetsizliği buram buram tütmektedir.”

Erken seçim ve adaylık konularında da konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na seslendi:

“2023’te Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yüreksizliğini, çapsızlığını göstermiştir. Seçim tarihi belli, yeni tarih istiyor. Seçim tarihi belli olduğuna göre Haziran 2023’e hazırlan. Sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun bunu açıkla. Soru diye tekrarladığı zırvalar onun çapsızlığını değil, ülkesi ve milletinin çıkarlarını savunamayacak bir devlet adamı olduğunu göstermiştir.”

ERDOĞAN’IN ADAY SABIRSIZLIĞI
Altılı masanın cumhurbaşkanı adayını henüz açıklamamış olması Erdoğan’ın gündeminde:

“Altılı masa kimi seçerse o aday olacakmış. E altılı masa da bunu bu kadar uzatmasın. Kararını ne zaman verecekse versin. Altılı masanın altında olanlar da varsa onlar da meydana çıksın. Herhalde artık bu yıl içerisinde bu açıklamayı yapacaklardır.”

ERDOĞAN’DAN YİNE OPERASYON AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından sonra açıklanan sonra tarihi ötelenen Suriye’ye yönelik yeni bir askeri operasyonla ilgili konuşan Erdoğan, “Güvenlik endişelerini yeni harekâtlarla gidereceğiz” dedi:

“Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve Pençe-Kilit’le güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettik. Hem güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksikliklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de karasıyla, deniziyle, havasıyla tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz.”

ERDOĞAN: SADAT’IN KURUCUSUYLA KÜLLİYE’DE GÖRÜŞTÜM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısına gitmesiyle yeniden gündeme gelen SADAT ile ilgili “uzaktan yakından ilişkim yok” diyen Erdoğan’ı arşivler yalanlamıştı.

Erdoğan şimdi ise “Ben SADAT’ın kurucusuyla evlerinde bir görüşme yapmadım. Kılıçdaroğlu sen yalancısın. SADAT’ın kurucusuyla benimle çalıştığı dönemde Külliye’de görüşmem var ama evinde görüşmem olmamıştır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN TİP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNİ HEDEF ALDI
Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekilleri Gezi direnişinin yıl dönümünde köprüye “Her yer Taksim her yer direniş” yazılı pankart asmış ardından polis müdahalesine maruz kalmışlardı.

TİP milletvekillerini hedef alan Erdoğan şunları söyledi:

“3 tane sözde milletvekili 18 Mart Şehitler Köprüsü’nde ne yaptılar, pankart asmaya yeltendiler. Üstelik orada polislerimize nasıl zulüm ettiklerini ekranlarda görenler olmuştur. Bu milletin polisine el kaldırandan milletvekili olmaz. Bunların parlamentoda da yeri olmaz. Bunların da parlamentodan silinip atılmasının adımlarının atılması lazım.”

128 MİLYAR DOLAR TARTIŞMASI
128 milyar dolarla ilgili konuşan Erdoğan, “en açık haliyle kamuoyuyla defalarca paylaştık” demeye devam etti:

“Merkez Bankası’nın 128 Milyar dolarlık rezervi meselesini tüm kalemleriyle üstelik bunların yaptığı gibi yalan yanlış rakamlarla da değil en doğru en açık haliyle kamuoyuyla defalarca paylaştık. Buna rağmen hala aynı nakaratı sanki altında başka bir şey varmış gibi tekrarlayan bu zatın idraksizliği kendisinin ve partisinin sorunudur. Biz attığı iftiranın hesabını hukuk önünde soruyoruz ve soracağız.”

2611970cookie-checkErdoğan o sözlerini savundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.