Erdoğan: Organize suçun bazı eylemlerini tespit ettik

Erdoğan yerel seçime dair “Bazı yerlerde usulsüzlük olduğu söyleniyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusuna “Usulsüzlükler bazı yerlerde değil, neredeyse bütünü usulsüz. O yüzden böyle bir yola başvuruluyor. Bunun seçim süreci bitti, şimdi yargı sürecidir. Yargı sürecinde bu işin patronajı YSK’da” diye yanıt verdi.

Bazı örgütlü suçların işlendiğini gördüklerini belirten Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Biz bu belgelerle, bilgilerle, hatta TV tespitleri, kamera tespitleriyle nerede, nasıl, ne gibi yolsuzluklar yapılmış, bunları göstermek suretiyle bu adımı atacağız. Ortada 330 bin civarında geçersiz oy var. Sayımı yapılamazsa yapılacak başka şeyler var. Türkiye’de Yalova’da, Ağrı’da benzer olaylar yaşandı önceki seçimlerde.

“Bu kadar az bir farkla seçimin kazanılması halkı rahatlatmaz. 13-14 bin oy farkla seçimi kazandım havasına kimsenin hakkı yoktur. Gönüllerin huzur bulabilmesi için yasal olarak itiraz edilmesi gereken merciler bellidir. Bunlar bittikten sonra çıkan neticeye de başımız gözümüz üstüne deriz. Savcılıklara başvurular var, o boyutu ayrı. YSK’ya gidişimiz sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir.”

Erdoğan bir başka gazetecinin sorusu üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu eleştirdi ve “1948’den beri yaptıkları her şey yasa dışıdır” dedi.

2287970cookie-checkErdoğan: Organize suçun bazı eylemlerini tespit ettik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.