Erdoğan, Taliban’a kapı araladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı İstanbul’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya’nın ve ardından ABD’nin Afganistan’a müdahaleleri sırasında “Batı dünyası ve İslam dünyasının sağlıklı bir yaklaşım sergilemediğini” söyledi:

Quote Message: Biz ise Afganistan’a tüm imkanlarımızla gerek altyapı gerek üstyapıda elimizden gelen gayreti gösterdik. Halen de oralarda altyapı üstyapı noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Biz ise Afganistan’a tüm imkanlarımızla gerek altyapı gerek üstyapıda elimizden gelen gayreti gösterdik. Halen de oralarda altyapı üstyapı noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Quote Message: Afganistan şu anda ciddi manada kendi başına bırakılmış, Taliban’ın takınacağı tavır belli olduğu halde çeşitli görüşmeler olmuş ve bu görüşmelerin neticesi de ortada…. Şimdi kendileri söylüyor, biz bütün bu silah, araç gereç, mühimmat nereye bıraktığımız henüz belli değil gibi laflar oldu burada.”
Afganistan şu anda ciddi manada kendi başına bırakılmış, Taliban’ın takınacağı tavır belli olduğu halde çeşitli görüşmeler olmuş ve bu görüşmelerin neticesi de ortada…. Şimdi kendileri söylüyor, biz bütün bu silah, araç gereç, mühimmat nereye bıraktığımız henüz belli değil gibi laflar oldu burada.”

Taliban sözcüsü Süheyl Şahin, dün verdiği bir röportajda “Sağlık, inşaat ve enerjide, yer altı zenginliklerinin işlenmesinde Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz.” açıklaması yapmıştı.

Erdoğan, Taliban’la görüşmelerin süreceğini söyledi, “kapımızı çalarlarsa kapımız açık” dedi:

Quote Message: Şu anda gelişmeleri takip ediyoruz. Afganistan politikalarını yakından bildiğimiz ülkelerle müzakere halindeyiz. Yarın örneğin NATO’nun böyle bir toplantısı var, Dışişleri Bakanlığımızın orada görüşmeleri olacak. Taliban’la görüşmeler noktasında biz gerekirse Taliban’la da görüşmeler yapabiliriz, buna kapalı değiliz. Ortada bir gerçek var, kapı çalındığında kapımızı açar, görüşmelerimizi yaparız. Afganistan halkı bizim Müslüman kardeşlerimizdir, biz onlara kapımızı kapatacak değiliz. Yatırımlar yapan yatırımcılarımızı da bırakamayız. Bunları Kabil’den İslamabad’a oradan ülkemize getirmeye devam ediyoruz.”
Şu anda gelişmeleri takip ediyoruz. Afganistan politikalarını yakından bildiğimiz ülkelerle müzakere halindeyiz. Yarın örneğin NATO’nun böyle bir toplantısı var, Dışişleri Bakanlığımızın orada görüşmeleri olacak. Taliban’la görüşmeler noktasında biz gerekirse Taliban’la da görüşmeler yapabiliriz, buna kapalı değiliz. Ortada bir gerçek var, kapı çalındığında kapımızı açar, görüşmelerimizi yaparız. Afganistan halkı bizim Müslüman kardeşlerimizdir, biz onlara kapımızı kapatacak değiliz. Yatırımlar yapan yatırımcılarımızı da bırakamayız. Bunları Kabil’den İslamabad’a oradan ülkemize getirmeye devam ediyoruz.”

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, video konferans yöntemiyle Afganistan gündemiyle bugün olağanüstü toplantı düzenliyor. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak.

2542070cookie-checkErdoğan, Taliban’a kapı araladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.