Erdoğan: Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var, ne işsizliği ya?

Kütahya’da 30 Ağustos etkinliğinde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya? İş çok. Ama ne diyor, benim istediğim gibi iş yok” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kütahya’da yaptığı konuşmada işsizliğin olmadığını savunarak “Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var, ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş. İş çok. Ama ne diyor, benim istediğim gibi iş yok!” sözlerini sarf etti. Erdoğan, Afyonkarahisar’da düzenlediği mitingde de ismini vermeden şarkıcı Gülşen’i hedef aldı, “Son günlerde milletimizin en büyük gücü olan kardeşliğine yönelik provokasyonların ibadethanelerimizi ve imam hatiplerimizi hedef alacak şekilde çok ciddi boyutlara ulaştığını görüyorum. Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar, kutsallarına hakaret edenler hem maşeri vicdanda hem hukuk önünde hesap vermekten paçalarını kurtaramayacak” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kütahya’da “30 Ağustos Büyük Zafer’in 100’üncü Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni”nde konuştu. Türkiye’de işsizlik olmadığı iddiasını öne süren Erdoğan, “Bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var, ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş. İş çok. Ama ne diyor, benim istediğim gibi iş yok!” sözlerini sarf etti. Erdoğan konuşmasında “Avrupa’da marketlerin rafları boş” iddiasını da yineledi. Yurttaşlardan yine “sabır” isteyen Erdoğan, “Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin olumlu yansımalarını daha çok göreceğiz. Biraz sabır istiyoruz” dedi. Neredeyse tüm ürünlerini diğer marketlere denk fiyatlarla satan Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin “ucuz ürün” sattığını öne süren Erdoğan, “Market sayısını 3 bine çıkartacağız. Benim vatandaşım Tarım Kredi Kooperatifleri’nden ucuz ürün almaya devam edecek” dedi.

VERİLER ERDOĞAN’I YALANLIYOR
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 yılının ikinci çeyreğine (nisan-haziran) dair işsizlik istatistikleri ise Erdoğan’ı yalanlıyor. Söz konusu verilere göre genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 20,3. Yani her 5 gençten 1’i işsiz.

Genç İşsizler Platformu’nun Ağustos 2022 tarihli “İşsizlik ve İstihdam Raporu”na göre ise geniş tanımlı genç işsizliği yüzde 28,9’a çıktı. Gençlerin sadece yüzde 49,3’ü işgücü içinde yer aldı. Üniversite mezunu işsizlik oranı yüzde 14,5 olarak kaydedildi. Yani her 7 mezundan 1’i işsiz durumda. 734 bin üniversite mezunu genç iş arıyor ancak bulamıyor. 1 milyon 214 bin üniversite mezunu genç ise iş bulma ümidini kaybetmiş durumda.

TÜİK’in 10 Ağustos’ta yayımladığı Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre atıl işgücü oranı 2022 yılı Haziran ayında yüzde 20,4 oldu.

ERDOĞAN’DAN GÜLŞEN’İ HEDEF ALDI
Öte yandan Afyonkarahisar’da düzenlediği mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ismini vermeden şarkıcı Gülşen’in tutuklanmasına neden olan sözlerini ima ederek, “Son günlerde milletimizin en büyük gücü olan kardeşliğine yönelik provokasyonların ibadethanelerimizi ve imam hatiplerimizi hedef alacak şekilde çok ciddi boyutlara ulaştığını görüyorum. Sandıktan çıkamayacak olanlar umutlarını bayat senaryolarına bağlamış durumdalar. Sinsi emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bidon kafalı, makarnacı, kömürcü diyerek aşağıladıkları insanları tehditlerle sindirmek, ürkütmek istiyorlar. Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar, kutsallarına hakaret edenler hem maşeri vicdanda hem hukuk önünde hesap vermekten paçalarını kurtaramayacak” ifadelerini kullandı.

2629980cookie-checkErdoğan: Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var, ne işsizliği ya?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.