‘Erdoğan yeni bir strateji planlama aşamasında’

Yazar Murat Yetkin, Erdoğan’ın yeni bir strateji planlama aşamasında olduğunu yazdı.

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, kısa süre önce ABD vatandaşlığından Türkiye vatandaşlığına geçen Merve Kavakçı’nın ilk başörtülü elçi olarak Kuala Lumpur Büyükelçisi atanması, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi ve Mehmet Görmez başkanlığında İstanbul’da Uluslararası İslam Üniversitesi kurulması hazırlıklarına dikkat çekerek, “Erdoğan’ın aklında yeni bir şey mi var?” sorusunu gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 21 Mayıs’ta AK Parti Genel Başkanlığı’na da dönmesinin ardından arka arka dikkat çeken adımlar atıldı. Hürriyet yazarı Murat Yetkin, “Erdoğan’ın aklında yeni bir şey mi var?” başlıklı yazısında Merve Kavakçı’nın büyükelçi olarak atanması, Uluslararası İslam Üniversitesi hazırlıkları ve müftülere nikah kıyma yetkisi gibi düzenlemelere dikkat çekerek, şu yorumda bulundu:

“Erdoğan atacağı adımların ipucunu önceden veren bir siyasetçi… Aslında hiçbir şeyi gizlemiyor, önce satır aralarında, sonra da apaçık söylüyor; şimdiye dek böyle oldu.

Satır aralarından okuyabildiğim beni yanıltmıyorsa, yeni bir strateji kurguluyor olabilir. Bu stratejinin ne olduğunu daha iyi saptayabilmek için önümüzdeki günlerde yapacağı konuşmalara ve atacağı adımlara biraz daha dikkatli bakmak gerekecek.”

Yetkin ayrıca, “Erdoğan, bir yandan Suudi Arabistan, diğer yandan İsrail’den gelen ‘Osmanlı devri geçti’ beyanlarına karşın İslam âlemine İstanbul’dan seslenecek bir önderlik kurumu tahayyül ediyor ve bunun sorumluluğunu da Mehmet Görmez’e emanet edebileceğini düşünüyor” diye yazdı.

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ

 

2109240cookie-check‘Erdoğan yeni bir strateji planlama aşamasında’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.