Erdoğan’a ilk seçim raporu sunuldu

Balkon konuşması öncesinde ve sonrasında kurmaylarıyla 3 saatlik bir toplantı gerçekleştiren Erdoğan’a sunulan raporda, sonuçların nedenleri yer aldı. MHP tarafında ise, Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüne dikkat çekilerek, “Milletimiz kontrolü Cumhur İttifakı’na vermiş” yorumları yapılıyor.

31 Mart akşamı seçimlerin ardından Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’de seçim analizleri yapıldı.

31 MART 2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, balkon konuşması öncesinde partisinin genel merkezinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bazı kabine üyeleri ve genel başkan yardımcıları ile toplantı yaptı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, balkon konuşması sonrasında da devam eden ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda Erdoğan’ın moralinin yüksek olduğu belirtildi.

Erdoğan, AK Parti’nin kaybetmediğini vurguladı ve kaybedilen şehirler için rapor hazırlanmasını istedi.

Cumhurbaşkanı’nı en çok Ağrı ve Şırnak’ta alınan yüksek oylar sevindirdi.

Erdoğan, Ankara’da bütün sandıklarda, İstanbul’da 16 ilçede ve ayrıca Isparta, Karabük, Iğdır, Karaman, Kars’ın da aralarında olduğu kıl payı kaybedilen illerde itiraz başvurusu yapılmasını istedi.

Ankara’da yaklaşık 80 bin, İstanbul’da ise yaklaşık 290 bin geçersiz oyun seçimin seyrini değiştirebileceği değerlendirildi.

Erdoğan’a sunulan ilk raporda, sonuçlarda yanlış aday tercihi, adayların kendini iyi anlatamaması ve ekonomik gidişatın etkili olduğu savunuldu.

‘BAŞKANLIK ONLARDA KONTROL BİZDE’

Haberde ayrıca, yerel seçim sonuçlarının MHP tarafında memnuniyet yarattığı belirtildi.

2014’te 173 belediyeye sahip olan MHP, resmi olmayan sonuçlara göre 1 büyükşehir, 10 il olmak üzere 227 belediye başkanlığı kazandı. Cumhur İttifakı’nın il genl meclislerinde toplam yüzde 60’lık bir oy aldığı belirtilerek başarı vurgusu yapıldı.

İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana gibi yerlerin Millet İttifakı’nda olmasından endişe edilmediğini belirten MHP kurmayları, belediye meclislerindeki üstünlüğe dikkat çekerek, “Teminat olarak milletimiz belediye başkanlıklarını vermiş ama kontrolü de Cumhur İttifakı’na vermiş” değerlendirmesini yaptı.

Önemli büyükşehirlerin kaybedilmesindeki en büyük faktör olarak da HDP’nin aday çıkarmayarak Millet İttifakı’na destek vermedi olarak görüldü.

2286030cookie-checkErdoğan’a ilk seçim raporu sunuldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.