Erdoğan’a Şık yanıt: Gerçek yargı karar verecek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Şık’a yanıt verdi.

Erdoğan, yolsuzluk ve FETÖ ilişkileri hakkındaki tartışmalar ile gündemden düşmeyen iktidar hakkında “AK Parti’ye ya da MHP’ye bırakmayacağız bu muhalefeti. Onlar zaten darma duman olacaklar. Suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacaklar. AK Parti bu nedenle kapatılacak. AK Parti bir siyasi parti muamelesi görmeyecek. Siyasi parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler” ifadelerini kullanan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık’a yanıt verdi.

Erdoğan, “Bu zat zaten teröristin tekidir, onun gücü AK Parti’yi kapatmaya yetmez. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın” ifadelerini kullandı.

ŞIK’TAN TEPKİ

Ahmet Şık, Erdoğan’ın kendisini hedef almasının ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Şık, “İktidarınız sona erip memlekete hukuk geldiğinde, menfaatini değil hukukun haysiyetini önemseyen şimdiki gibi kuklaya çevirdiklerinize benzemeyen yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek. O zaman konuşuruz bu konuyu” dedi.

ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun KHK açıklamaları hakkında ise “‘Bay Kemal kendini buğday ambarında zannediyor. Herhangi bir gücü yok kendisine milletin verdiği yetki yok. Türkiye bir hukuk devleti siz ne zamandan beri yargı oldunuz da yargının yetkilerini kendinde kullanıyorsun? Ben şu anda yargıyım hem hakimimi savcıyım gelince bunların hepsini serbest bırakacağım anlamına geliyor. Bu milleti ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değil. 2023 seçimlerine yönelik yalanlardan” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevinden çıkarılanlardan beraat edenler bulunduğunu belirterek mağduriyetlere dikkat çekmiş ve “Bir; KHK ile Barış Akademisyenleri atıldı. Evet, hepsini görevlerine geri getireceğiz. Bunlarla ilgili bir mahkumiyet yok ki. İki; KHK ile atılan bir kişi savcıya gitti, savcı dedi ki ‘Soruşturmaya gerek yoktur’. Ama başlatmıyorlar, biz başlatacağız. Sen adalet mi diyorsun, hukuk mu diyorsun? Savcı diyor ki ‘Bir şey yok’. Bir şey yok denilen adamı sen ‘Açlığa mahkum edeceğim’ diyorsun. Bu devlet değil ki, devlet dediğin adaletli olur. Üç; KHK ile atmışsınız mahkemeye gitmiş, mahkemede beraat etmiş, Anayasa Mahkemesine gitmiş beraat etmiş. Ama ara bir kurul var, ‘Hayır ben seni başlatmayacağım’ diyor. Niye başlatmıyorsun kardeşim? Biz başlatacağız. Mahkum olanlar var, gerçekten bir terör olayından ötürü mahkum olmuş, hapse girmişse zaten biz onu göreve istesek de iade edemeyiz” demişti.

2630730cookie-checkErdoğan’a Şık yanıt: Gerçek yargı karar verecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.