19.3 C
Istanbul
Thursday, March 28, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Erdoğan’ın “Avrupa’da aşı paralı” ısrarı…

Erdoğan’ın “Avrupa’da aşı paralı” ısrarı…

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen günlerde sarf ettiği İngiltere ve Almanya’da aşının paralı olduğu yanıltıcı bilgisini sürdürmesi Türkiye’deki bağımsız basında olduğu gibi İngiltere ve Almanya medyasında da yankı buldu.
Cumhurbaşkanı’nın yanlış bilgiyi tekrar ederek ısrar etmesinde “danışmanların bir uyarıda bulunmadığı” ya da “yanlış bilgiyi sürdürmesine bilinçli olarak göz yumdukları” biçiminde de yorumlanabilir.
Erdoğan’ın ilk demecini İngiltere’den BBC yalanlamıştı şimdi de Almanya’dan DW yalanladı.
Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Sakarya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda daha önce yalanlanmasına rağmen koronavirüs aşısının Avrupa ülkelerinde ücretli yapıldığını öne sürmüştü.

Erdoğan, “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi bu aşıları ücretle yapıyorlar. Bugün İngiltere 100, 150 sterlinle aşı yapıyor. Bizse ücretsiz aşı yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Almanya’ya gidiyorsun bakıyorsun 100, 150 avro. Ama bizde böyle bir şey yok” şeklinde konuşmuştu. Erdoğan ayrıca “Bize de nasihat ettiler, böyle olmaz belli bir bedel alın diye” şeklindeki sözleriyle söz konusu ülkelerin Türkiye’de aşı yaptıranlardan para alınmasını nasihat ettiğini söylemişti.

ALMAN BASININDA GENİŞ YER BULDU

Erdoğan’ın sözleri Alman basınında geniş yer buldu.

DW Türkçe’nin haberine göre, Frankfurter Rundschau gazetesi “Erdoğan‘dan yanlış açıklama” başlıklı haberinde, Erdoğan’ın Almanya’nın aşıyı ücretli yaptığı şeklindeki sözlerinin Berlin’de şaşkınlığa neden olduğunu yazdı.

Haberde, söz konusu sözlerin sosyal medyada da tepkiye neden olduğu belirtildi. Der Westen adlı gazeteyse Erdoğan’ın, “doğru olmayan açıklamalarla halkını yanıltan bilgiler verdiğini” öne sürdü.

2528740cookie-checkErdoğan’ın “Avrupa’da aşı paralı” ısrarı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.