Erdoğan’ın ‘Katar’ sevdası: Sınavsız tıp, diş hekimliği ve eczacılık eğitimi hakkı verildi!

Katar ile Türkiye arasında imzalanan “Askeri Sağlık Alanı’nda Eğitim ve İşbirliği” protokolü Erdoğan tarafından onaylandı. Buna göre, Katarlı gençler Türkiye’de sınava girmeden tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek.

Erdoğan’ın ‘Katar’ sevdası: Sınavsız tıp, diş hekimliği ve eczacılık eğitimi hakkı verildi!
Türkiye ile Katar arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan “Askeri Sağlık Alanı’nda Eğitim ve İşbirliği” protokolü Erdoğan’ın onayı sonrasında yürürlüğe girdi.

Söz konusu anlaşmaya göre, Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, hemşirelik ve eczacılık alanlarında eğitim alabilecek. Ayrıca söz konusu anlaşmaya göre, Katarlılar Türkiye’de hastane kurabilecek ve işletebilecek.

Protokole göre, Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek. Protokolde eğitime kabul edilecek öğrencilerle ilgili şartlar sıralanırken, YKS ya da herhangi bir sınav şartından bahsedilmedi.

HASTANE KURABİLECEKLER
Sözcü’nün haberine göre, protokolde misafir öğrencilerin yanı sıra misafır personel de istihdam edilecek. Sağlık kurumlarının kurulması, işletilmesi ve sağlık hizmeti sunumu alanında karşılıklı bilgi paylaşımı ve yardımlaşma da iş birliği kapsamına alındı. Ayrıca hasta tedavisi, sağlık lojistiği alanında iş birliği, sağlık alanında ortak tatbikat ve ziyaretler düzenlenmesi de öngörüldü.

Protokol kapsamında görevlendirilen misafir personel ve misafir öğrencilerin mali ve özlük hakları da belirlendi. Faaliyetlerin ücretli, ücretsiz veya indirilmiş ücret karşılığında düzenlenmesine kabul eden ülke karar verecek.

ASKERİ UÇAKLA ÜCRETSİZ SEYAHAT
Protokolde Katarlı misafir personel ve yakınları ile Katarlı öğrencilerin mümkün olan hallerde askeri hava/kara ulaşım araçlarından ücretsiz istifade edebilecek. Askeri orduevi ve misafirhanelerden de yararlanabilecekler.

​​​​​​​Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Hava Tabip Tuğgeneral Durmuş Aydemir tarafından imzalanan protokol 5 yıl için düzenlendi, aksi beyan edilmedikçe bu sürenin sonunda her yıl otomatik olarak uzayacak.

2526130cookie-checkErdoğan’ın ‘Katar’ sevdası: Sınavsız tıp, diş hekimliği ve eczacılık eğitimi hakkı verildi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.