Erdoğan’ın ‘Nastan taviz yok’ açıklaması sonrası dolar 17,62’de

Serbest piyasa Erdoğan’ın ‘Nastan taviz yok’ açıklamalarını fiyatlıyor: Dolar 17,62 TL’yi gördü. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim” dedi, dolar haftaya yeni bir rekorla başladı.

17 Aralık Cuma günü 17.14 ile rekor kıran dolar, haftanın ilk işlem gününe 17 liranın üstünde başladı.

Dolar 8.25 itibarıyla 17,07’den işlem görüyor. Gün içi en yüksek 17,62 seviyesine yükselen dolar saat 8.45 itibarıyla 17,39 seviyesinden işlem görüyor.

MERKEZ MÜDAHALESİ
Cuma günü, Dolar/TL’nin 17’i aşarak 17,14 ile rekor kırmasının ardından Merkez Bankası’ndan müdahale gelmişti. Müdahale sonrasında kur 16,20’lere kadar gerilemiş ancak buralarda tutunamayıp tekrar 16,80’e yükselmişti.

ERDOĞAN’IN NAS AÇIKLAMASI
Dün 2021 İlim Yayma Akademi Ödülleri Töreni’ne katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada yine faiz mesajı verdi.

Faiz indirimine devam edileceğini söyleyen Erdoğan, “Son 8 yıldır yaşadığımız hadisenin hep bir tarafından ekonomi vardı. Ekonomiyi çökertin kampanyalarını hatırlayın. FETÖ ihanet çetesinin 17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a kadar başlattığı tüm darbe girişimlerinde ekonomiyi kıskaca alma çabalarını hatırlayın. Terör örgütlerine başlattığımız operasyonları engellemek için başlatılan ekonomik kumpasları hatırlayın. Ekonomimize kur ve faiz üzerinden yapılan kumpasları hatırlayın. Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu.” dedi.

2572450cookie-checkErdoğan’ın ‘Nastan taviz yok’ açıklaması sonrası dolar 17,62’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.