Erdoğan’ın uçağından cezaevine!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Erdoğan’ın uçağında Afrika gezisine katılan FETÖ sanığı o rektörün ifadesinde çarpıcı ayrıntılar…
 
FETÖ/PYD’ye yönelik Isparta’da yürütülen soruşturma kapsamında açılan davada, 52’si tutuklu, 130 sanığın yargılanmasına başlandı. Aralarında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu’nun da bulunduğu sanıkların ifadelerinin alındığı duruşmaların iki hafta sürmesi bekleniyor. FETÖ soruşturmasının tutuklu sanıklarından biri olan eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, savunmasında rektörlük seçimlerinin kurbanı olduğunu söyledi. Savunmasında bakanların milletvekillerinin bir dönem Gülen’le görüşebilmek için sıraya girdiğini ancak kendisinin görüşmediğini öne süren İbicioğlu, 2013 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika gezisine katılmış, Erdoğan’la uçağında çekilen fotoğrafları basın mensuplarıyla paylaşmıştı.
 
‘ALTI AYDIR HAPİSTEYİM, BUNUN NEDENİ BENMİŞİM GİBİ UTANIYORUM’
Isparta’da FETÖ soruşturması kapsamında açılan davanın duruşmaları başladı. 52’si tutuklu, toplam 130 sanığın yargılandığı davanın tutuklu sanıklarından biri olan eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ifadesinde suçlamaları reddetti. Rektörlüğü döneminde FETÖ’ye avantaj sağlamadığını savunan İbicioğlu, sanık öğretim üyelerinin yüzde 80’inin kendi döneminde atanmadığını belirterek, “Madem bu isimler FETÖ’ye yakında neden bugün alındılar” dedi. Kamuoyundan özür dilemeyeceğini de dile getiren İbicioğlu, “Altı aydır hapisteyim. Sanki buradakilerin olmasının nedeni benmişim gibi utanıyorum” diye konuştu.
‘EMNİYET KÖKENLİ BİRİ OLARAK ÜNİVERSİTEYE GELDİM’
Savunmasında, SDÜ’deki rektörlük seçimlerinin kurbanı olduğunu da dile getiren İbicioğlu, ifadesinde şunları söyledi: “Rektörlük seçimleri öncesi 55-60 kişilik öğretim üyelerinden oluşan ve her görüşten kişinin bulunduğu bir platform oluşturulmuş. Beni bu platforma Fatih Gültekin çağırdı, Platform içerisinde şu anki SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı da vardı. Platform üyelerine yaptığım sunumun ardından oy birliği ile rektör adayı olarak gösterildim. 55 kişilik platformda 5 kişi bu örgüte mensup diğerleri değişik siyasi görüşlerdendi. Platformun oluşmasında Osman Demirhan’ın adı geçmez. Onunla bu anlamda görüşmem de olmadı. Ben Fethullah Gülen’in desteğiyle değil tüm kesimlerden oy alarak rektör oldum. Ayrıca ben emniyet kökenli olarak üniversiteye geldim. Benim bu yapıyla bir ilişkim olsa zaten bırakıp gelemezdim.”
 
‘VALLAHİ GÖRÜŞMEDİM, İLKOKUL MEZUNUNDAN AKIL ALACAK DEĞİLİM’
FETÖ soruşturması sanıklarından İşadamı Bedri Ayhan’ın onayı olmadan üniversiteye atama yapılmadığı yönündeki suçlamalara karşı kendini savunan İbicioğlu, “Vallahi billahi beni kimse aramadı. Kendisiyle görüşmem de olmadı. Bir ilkokul mezunu kişiden akıl alacak kişi değilim” diye konuştu.
‘17-25 ARALIK VE 15 TEMMUZ ÖNCESİ GÜLEN’İ İYİ NİYETLİ GÖRÜYORDUM’
Fethullah Gülen ve hareketini daha önce iyi niyetli olarak gördüğünü dile getiren İbicioğlu, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra terör örgütü olarak gördüğünü belirterek, FETÖ ile ilişkilendirilmesini kabul etmediğini, örgütün ne il ne de illegal yapılanmasında yer almadığını söyledi.
‘GÜLEN İLE GÖRÜŞMEDİM, BAKANLAR, VEKİLLER SIRAYA GİRİYORDU’
Davanın firari sanıklarından eski SDÜ Rektör Yardımcısı Numan Tameri’i üniversitedeki saygınlığı nedeniyle rektör yardımcısı yaptığını savunan İbicioğlu, Tamer ile ilişkisinin bu şekilde başladığını söyledi. 17 Aralıktan sonra Tamer’i görevden aldığını kaydeden İbicioğlu, tutuklu sanık Talip Türcan’ı paralelle temizlik yapması amacıyla rektör yardımcısı yaptığını söyledi. Yurtdışı gezilerinin tamamına resmi görevlendirme ile gittiğini, Amerika’yı da 2 kez ziyaret ettiğini söyleyen İbicioğlu, “Burada Fethullah Gülen ile görüşmedim. Ama görüşebilirdim de çünkü o dönem bakanlar, milletvekilleri onla görüşmek için sıraya giriyordu” dedi.
FATİH CEBECİ’Yİ MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN RİCASIYLA GÖREV VERDİM
FETÖ toplantılarına katılmadığını da söyleyen İbicioğlu, Isparta’da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na üniversiteden 500 bin lira destek sağlandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Tutuklu sanıklardan eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci’yi de Muhsin Yazıcıoğlu aracılığıyla tanıdığını ve onun ricasıyla SDÜ’de göreve başlattığını anlatan eski rektör İbicioğlu, idari personele mobbing yaptığı suçlamalarını ise kabul etmedi.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu
 ERDOĞAN’IN UÇAĞINDAN FETÖ SANIKLIĞINA
Isparta’daki FETÖ davasının ilk duruşmalarının yaklaşık 2 hafta sürmesi beklenirken, davanın tutuklu sanıklarından biri olan eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’nun görev yaptığı süre boyunca iktidarla kurduğu yakın ilişkiler gündeme geldi. İbicioğlu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ocak 2013’te Afrika ülkelerine yaptığı geziye katılmış, Erdoğan ile uçağında çektirdiği fotoğrafları basın mensuplarıyla paylaşmıştı.
1998500cookie-checkErdoğan’ın uçağından cezaevine!
Önceki haberBir Damla Hakikat ve Darbe Girişimi
Sonraki haber‘Devlet, transların yaşam hakkını korumak zorunda’
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.