Eren Erdem: Demokrasiyi savunmaya devam edeceğim

Geçen hafta Silivri Cezaevi’nden tahliye olan CHP eski Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Dergahı’nı ziyaret etti.

Pirha’nın aktardığına göre; Erdem’i Garip Dede Dergahı Başkanı Celal Fırat, yönetim kurulu ve çok sayıda yurttaş karşıladı. Erdem daha sonra cemevine geçerek bir konuşma yaptı.

Yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir cezaevinde olduğunu hatırlatan Erdem, “Bizler içeride inancımızın, düşüncelerimizin, fikirlerimizin, mücadelemizin bedelini ödedik. Bu süreçte gerek partim, gerek arkadaşlarım gerek ailem ve en çok da sizlerin desteğini gördüm.

Buradaki analarımın, arkadaşlarımın ve kardeşlerimin dualarını hissettim. Orada hiç yalnızlık çekmedim. Bana mektuplarla, ziyaretlerle hep destek oldunuz. İçeriye nasıl girdiysek öyle çıktık. Bugün de inandığımız barış, demokrasi, kardeşlik mücadelesinde ısrarlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

“DÜŞÜNCELERİ NEDENİYLE İNSANLAR DİRİ DİRİ YAKILDI”
Bu ülkede bedel ödeyen insanların sadece bu dönem bedel ödemediklerini belirten Erdem, “Bizden önce çok daha ağır bedeller ödeyen insanlar oldu. Sivas Madımak’ta, Çorum’da, Maraş’ta sırf düşünceleri nedeniyle ve demokrasiyi savundukları için insanlar diri diri yakıldılar. Bu ülkede maalesef demokrasi kurumsallaşmadı. Ama bir umut var. Hep beraber demokrasiyi kurumsallaştıracağız, hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“İÇERİDE HEP BERABER TAHLİYE OLDUK”
Tahliye olduğu gün ilk önce CHP Silivri İlçe Örgütüne gittiğini ifade eden Erdem, son olarak şunları kaydetti:

“Ben içeriye bir Cumhuriyet Halk Partili olarak girmiştim ve bir Cumhuriyet Halk Partili olarak çıktım. Darağacına bile gitsem ben demokrasiyi savunmaya devam edeceğim. İçeride hep beraber tahliye olduk.

Zaten orada olmamız yanlıştı. Ama her mücadele bazen bir bedel gerektiriyor. Biz bedelimizi bu şekilde ortaya koymuş olduk. En ufak bir kararlılığımızdan ödün vermeden hepimiz için, herkes için Türkiye’de yaşayan 81 milyon için demokrasiyi kurma mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Erdem’in konuşmasının ardından lokmalar pay edildi.

2349760cookie-checkEren Erdem: Demokrasiyi savunmaya devam edeceğim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.