Eren Erdem’in FETÖ’yü eleştirmesi suç sayıldı!

CHP’nin tutuklu PM üyesi Eren Erdem’e verilen hükmün gerekçesinde Erdem’in FETÖ’yü eleştirmesi de yer aldı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 17-25 Aralık operasyonunda ortaya ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan eski Karşı gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, eski milletvekili ve CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem ile 10 sanık hakkında verilen hükmün gerekçeli kararı yazıldı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; gazetecilik faaliyetlerinin suçlama konusu yapıldığı gerekçeli kararda Erdem’in hükümeti uluslararası arenada zor bir duruma düşürmek isteyen haberler yaptığı öne sürüldü. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yazılan 271 sayfalık gerekçeli kararda kapatılan Karşı gazetesinde yer alan haberlere yer verildi. Karşı gazetesinin FETÖ’nün 17-25 Aralık operasyonlarından sonra kurulduğu aktarıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı görüşmelerin ve Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan üst düzey toplantıların Karşı gazetesinde haberleştirilmesi de gerekçeli kararda yer aldı.

Bu haberlerin hükümeti ya da yürütmenin başından sorumlu kişiyi devirmek maksadıyla yapıldığı ileri sürüldü. Kararda, “Bu haberler sanık bakımından siyasal bir rant getirebilecek eylemler olarak nitelendirilmiş bu haberlere gazetecilik faaliyetinden çok yaratılabileceği birtakım siyasi erozyonlardan menfaat temin etmek güdüsüyle yaklaştığı kanaatine varılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Erdem’in dava dosyasına sunduğu ve 17-25 Aralık operasyonlarından sonra kaleme aldığı, FETÖ’nün ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğuna dair yazısı da hükme gerekçe oldu. Mahkeme bu yazıyla Erdem’in entelektüel birikimini örgüt için kullandığını ileri sürdü. Gerekçeli kararda Karşı gazetesinin 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ’nün sola yakın olabilmek için Karşı gazetesini kurduğu iddia edildi.

2293150cookie-checkEren Erdem’in FETÖ’yü eleştirmesi suç sayıldı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.