Ergenekon yalanı dağılırken, kontrgerilla aklanıyor!

Bir varmış bir yokmuş ülkenin birinde diye başlayan bir masal cümlesi olacağı önceden biliniyor olmasına rağmen, bir masalı bize gerçek gibi sundular. Amaç neydi? Amaç operasyon başlarken aslında belliydi, bir dönemi aklamak ve kan ile yıkanmış bir tarihi kan rengindi karanlığın içine saklamaktı. O da büyük oranda başarıldı.

Ergenekon davası bir gecekonduda bomba ihbarı ile başladı ve ayakkabı bağcıları olmayan ayakkabıların hesabını sorar hale gelmeye kadar gitti ama hesap sorulamadı. Kimse bugün dahi faili meçhul cinayetleri kimlerin tam olarak işlediğini bilmiyor. Bazı iddialar ve bazı söylemler dışında gölgede kalan ipuçları bugün karanlığın içine bırakıldı ve gölge karanlığın içine süpürüldü.

Ergenekon davası örgüt kanıtlanamadığı için aslında hukuken çöktü, yargılananlar örgütü kanıtlanamayan örgüt üyesi olmaktan yargılandılar ama ortada örgüt olmadığı için beraatları ya da delil yetersizliğinden gerçek anlamda sorgulanamadan ve mahkeme önünde gerçek anlamda doğru sorular sorulamadan özgürlüklerine kavuşacaklar. Yeniden yargılanma olarak karşımıza çıkan hukuki açıklar aslında baştan beri bilinerek işlenmiş bir senaryonun hayata geçirilmesiydi. Yakın tarihimizin son cinayetlerinin failleri karanlık içinde bırakan bir süreç olarak işledi. Karanlık içinde kaldığına göre kimse artık ne katili bulabilecek, ne de katilde hesap sorabilecektir. Tetikçilerin ortaya serilmiş olması bir cinayeti aydınlatmaz, sadece gölgede bırakırdı, şimdi o gölgede artık karanlığın içinde yerini alarak kor halinde yanan bir konuma dönderdi.

Tarihimiz kor halinde bırakılmış ve yüzleşilmemiş tarihi cinayetler ile doludur. Yenileri de bu süreç ile eklenmiştir.

Ülkemizin son yakın tarihi bir iç savaş ve bölgesel olarak işlenen toplu cinayetler ile doldur. Dereler, kuytu yerler, inşaat temelleri insan kemikleri ile dolu olmasına rağmen, bulunan kemikleri aklama merkezinde hayvan kemiği diye rapor edenlerin ülkesidir. Devlet edine söylenen yalanlar bugüne kadar sorgulanmadı, sorgulayabilecek demokratik bir ülkede olamadı.

Demokrasiyi kendimize göre tanımadığımız ve iktidar kimseyse onun doğrularının doğru kabul edildiği, onun tercihlerinin doğru tercih olarak kabul edildiği bir süreci bu devlet kurulduğu günden beri yaşamaktayız. Çağdaş, evresel hukuk kurlarının sadece kağıtta kaldığı, uluslararası mahkemelerin ceza kestiğinde tazminatını ödediğimiz bir normlar olarak gördük. “Parası ile değil mi, veririz parasını ve devam ederiz suç işlemeye!” anlayışın hakim olduğu bir devlette yaşamaktayız.

Ergenekon davası düşmüştür, düşeceği baştan beri belli olan bir senaryo hayatımıza girdi, bu sayede devleti biçimlendirenler kendi ihtiyaçlarına göre toplum mühendisliği yaptılar. Değişim gerçekleştirildi ama tam başarıya ulaşmadan bu projenin sakıncaları ortaya çıkınca yeni bir proje ile yeniden toplum mühendislerin eli ile biçimlendiriliyoruz. Her biçimlendirme döneminde bazı şeyler açığa çıkar gibi oluyor ama biraz gölgeye çıkanlarda karanlığın örtüsü altına itekleniyor. Bu sayede geçmiş bir anlamda toplum önünde aklanırken, vicdanlara denmektedir ki, unutun, kanatmayın bu acıyı!

Her şey devlet için!

Her şeyi devlet için yaptığına inananlar, yine her şeyi devlet için yaptığını söyleyenler tarafından yargılandılar. Biraz vicdanların üzerine su serpip işlenen suçların suç olmaktan hukuk önünde düzenleme ile ortadan kalkması ile aklandılar. Kağıt üzerinde suç olarak tanımlanamayan davranışlar, suç değildir. Ama gerek görülürse o davranışlar gerek görüldüğünde yeniden suç olabilirler. Evrensel hukuk kurallarının altında imzası olan bir ülkenin yasaları evrensel hukuk kurallarına göre değil, devletin çıkarlarına göre yapılandırılmıştır. Devletin çıkarları ise suları suç olmaktan çıkarıp, içinde birkaç gördüğü çürük elmayı dışarıya iteklemesi olarak okunabilir.

Çürük elmalar dışarıya (devlet çarkından) bırakılmıştır, yerlerine yenileri almıştır. Özneler değişmiş, sıfatların ve yüklemlerin vurgusu hala geçerliliğini korumaktadır.

1589900cookie-checkErgenekon yalanı dağılırken, kontrgerilla aklanıyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.