Ergenekon’da yeni dalga

Seyfi Oktay, Demirel ve Çiller Başbakanlığında kurulan hükümetlerde adalet bakanlığı yapmıştı.

Bu sabah 20 ayrı adreste düzenlenen baskında Seyfi Oktay’ın haricinde 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, İşçi Partisi Genel Merkezi’nde de arama yapıldığı bildirildi.

Oktay’ın yanı sıra, İP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz, Avukat Ali Hadi Emre ve emekli jandarma Albay Cafer Balçık’ın da evinin arandığı bildirildi.

MEHMET CENGİZ GÖZALTINA ALINDI

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, avukat Mehmet Cengiz, ”Ergenekon” soruşturması kapsamında, Antalya’nın Belek beldesindeki yazlığında gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cengiz’in Belek’teki yazlığına gitti. Yazlığında gözaltına alınan Cengiz’in öğlen saatlerinde İstanbul’a gönderileceğini bildirildi.

”Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz’in avukatlık bürosunda arama yapılıyor.

Cengiz’in Sıhhıye’deki bürosunda Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yaklaşık bir saat önce arama başlatıldı. İşçi Partili bir grup, büronun önünde slogan atarak bekliyor.

İşçi Partisi yetkilileri, arama yapacak ekiplerin önce parti genel merkezine geldiklerini, burada avukat Mehmet Cengiz’e ait özel odanın bulunmadığına dair tutanak tuttuktan sonra ekiplerin partiden ayrıldığını ifade etti. Daha sonra ekiplerin Cengiz’in avukatlık bürosuna geçerek, burada arama başlattıkları belirtildi.

Bu arada, Antalya’nın Belek beldesindeki yazlığında gözaltına alan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, sağlık raporu alınması için Antalya Adliyesine getirildi. Kelepçesiz olarak adliyeye getirilen ve Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen Cengiz, çıkışta gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair soruları üzerine, ”Ergenekon’dan gözaltına alındım” dedi.

KAMER GENÇ OKTAY’I ZİYARET ETTİ

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ”Ergenekon”soruşturması kapsamında evinde arama yapılan eski Adalet Bakanlarından Seyfi Oktay’ı ziyaret etti.

Kamer Genç, Oktay’ın Keçiören 19 Mayıs Caddesindeki evine gelişinde, Seyfi Oktay’ın dışarıda bekleyen yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

Genç, yaklaşık 10 dakika kaldığı evden ayrılırken yaptığı açıklamada Oktay’la görüşüp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Genç, ”Kendisiyle görüştüm. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sayın Bakanımızla ilgili bir arama kararı, bir de yakalama kararı varmış. Herhalde İstanbul’a götürecekler. Tabii ki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon’la ilgili, yardım ve yataklıkla ilgili bir iddia var. Herhalde itiraz edilecek” diye konuştu.

Genç, gazetecilerin Oktay’ın durumu nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruları üzerine ise herhangi bir şey söylemediğini kaydetti.

Bu arada Kamer Genç, bir gazetecinin CHP’ye katılıp katılmayacağı sorusunu da yanıtlayarak, ”Evet katılacağım” dedi.

Oktay’ın yakınları evinin önünde toplanmaya devam ederken bina girişine Türk Bayrağı asıldı. Bazı komşularının da evlerinin pencerelerine Türk Bayrakları astığı görüldü.

OKTAY GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Adalet eski Bakan Oktay’ı gözaltına aldı.

1246020cookie-checkErgenekon’da yeni dalga

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.