“Erken yetmez, çoook erken olmalı”

Deneyimli turizmci, “İngilizler gibi bizim toplum da hesaplı bilet ve tatil için erken rezervasyon yaptırmayı öğrenmek zorunda. ‘Son dakika’ ucuz bilet dönemi biteli çok oldu” dedi.

Beyzade, “Son dakika” ucuz bilet yönteminin geçmişte kaldığını anlatarak, “Günümüzde biletini çok erken alan kazanıyor. Bilet ya da tatildeki her gecikme fiyatları yukarı çekiyor. İngilizler bir yıl öncesinden uçak ve tatil rezarvasyonunu yaptırıyorlar. Bizim toplum ise tatile gideceği zamanı aşağı yukarı bilmesine karşın biletini son ana bırakıyor. Haliyle çok pahalıya almak zorunda kaldığı biletlerin fiyatından da yakınıyor. Geçen yıllarda pahalı bilet alarak ağzı yanan toplum üyeleri bu yıl erken rezervasyona yüklenince Ağustos bilet fiyatları 7 ay önceden tavan yapmaya başladı. Artık erken değil, çok daha erken rezervasyon yaptırmak gerekiyor” diye konuştu.

İngiltere’den Türkiye ve Kıbrıs’a uçak bilet fiyatlarının normalin çok üstünde olduğunu belirten deneyimli turizmci Beyzade, “Haliyle Türkiye ve Kıbrıs yerine başka ülkelere gitmeyi tercih edenler ya da tatilini her yıl yerine iki yılda bire düşürenler oluyor. Bu hem ailenin psikolojisini hem de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki turizm beklentisini olumsuz etkiliyor” dedi.

ATLASJET’İN PİYASAYA GİRMESİ İYİ OLUR

AtlasJet’in Türkiye ve Kıbrıs uçuşlarının yakında Luton’dan başlayacağını vurgulayan Beyzade, “AtlasJet’in piyasaya girmesiyle fiyatların dengeleneceğini umuyorum. Yakında AtlasJet uçuş planlarını toplum ile paylaşacaktır” diye konuştu.

“AtlasJet’ aleyhine açılan KTHY mağdurlarıyla ilgili davanın AtlasJet’in Londra uçuşlarını etkilip etkilemeyeceği” üzerine sorumuzu da Beyzade, “Böyle olumsuz bir yan olsaydı, AtlasJet Londra uçuşu başlatmazdı. Davada asıl muhatabın KTHY adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğunu düşünüyorum. AtlasJet bu dava konusunda kendisine güveni tam. AtlasJet’in Londra’dan kanat açması toplumun yararına. Aşırı bilet fiyatları ancak bu yolla normalleşebilir” dedi.

Beyzade, Diplomat Travel olarak kutuplar da dahil dünyanın her yerine tatil sattıklarını belirterek, “Okurlar Facebook’tan Diplomat Travel ile arkadaş olsunlar. Her gün yeni tatil kampanyalarını paylaşıyoruz. Okurlar ilgilerini çeken tatilleri internette araştırsınlar. Biz onlara daha iyi tatili üstelik daha ucuza sağlamaya söz veriyoruz” diye devam etti.

Diplomat Travel “12 Eccleston Street SW1W 9LT adresinde olup, ayrıntılı bilgi 020 7881 2271’den ya da www.diplomat.travel web adresinden alınabilecek.

850380cookie-check“Erken yetmez, çoook erken olmalı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.