Ermeni lobisi Aktan’ın konuşmasına iptal

Utah Üniversitesi siyaset bilimi bölümünden Doç. Dr. Hakan Yavuz ve Indiana Üniversitesi’nden Prof. Kemal Sılay’ın düzenlediği 1915 Ermeni olaylarına ilişkin toplantının 5 Şubat Salı günü yapılması öngörülüyordu.

Toplantı öncesinde, Uluslararası Soykırım Akademisyenleri Birliği tarafından üniversite yönetimine bir mektup gönderilerek, Aktan’ın programının uygulanmasının yanı sıra, Amerikan kamu televizyonu PBS’e Ermenilerin yaptırmış olduğu “Ermeni Soykırımı” adını taşıyan filmin de gösterilmesi talep edildi. ABD’deki üniversitelerden akademisyenlerin imzasının da yer aldığı mektupta Gündüz Aktan, “milliyetçi ve soykırım inkarcısı” olarak nitelendirildi.

Bu mektup ve Ermeni asıllı Amerikalılardan gelen baskıların ardından, üniversite yetkilileri, programın düzenleyicileri Hakan Yavuz ve Kemal Sılay’dan, Aktan’ın konuşmasının iptal edilmesini talep etti.

Ermeni lobisi, daha önce de Georgetown Üniversitesi’nde Rumi Forum’un davetlisi olarak bir konuşma yapması öngörülen Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan’ın konuşmasını iptal ettirmişti. Üniversite yetkilileri, Ermenilerin olay çıkarabileceğini belirterek güvenlik gerekçesiyle konuşmayı iptal etmişti.

1165910cookie-checkErmeni lobisi Aktan’ın konuşmasına iptal

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.