Ermenistan su koyverdi

Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokollerin imza törenini düzenleyen İsviçreli yetkililer, TSİ 18.00’de başlaması planlanan törenin yarım saat kadar sarkmasıyla birlikte, bazı sorunların olduğu ve imza töreninin tehlikeye girdiği haberlerinden sonra, basın mensuplarından törenin yapılacağı salonu boşaltmalarını istedi.

Aynı yetkililer, törenin ne zaman yapılacağını bilmediklerini belirterek, belirsiz bir süre erteleme olduğunu, basın mensuplarının basın merkezinde bekleyebileceğini kaydetti.

Salonda imza törenini bekleyen bazı davetlilerin de salonu terk ettikleri, basın merkezinde canlı olarak yayımlanan tören salonu görüntülerinin kesildiği ve yerine maç yayını yapılmaya başladığı gözlendi.

Tarihi imzanın atılacağı masa boş kaldı…

AFP: SIKINTI VAR

Fransız haber ajansı AFP, Amerikalı yetkililere dayanarak, Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokollerin imzalanmasının, Ermenistan ile son dakikada ortaya çıkan bir sıkıntı yüzünden geciktiğini bildirmişti.

Zürih’teki AFP muhabiri, Ermeni ve ABD heyetlerinin, imza töreninin yerel saatle 17.00’de (TSİ 18.00) düzenlenmesi beklenen Zürih Üniversitesi’ne gelmediklerini duyurmuştu.

Amerikalı sözcü, Ian Kelly, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın oteline döndüğünü açıkladı.
Kelly, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan’ın da Amerikan heyetinden bir yetkiliyle görüşmesinin beklendiğini kaydetti.

Öte yandan Reuters’ın haberine göre, Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye ile Ermenistan arasında protokollerin imzalanmasından sonra yapılacak açıklamalar konusunda ortaya çıkan sıkıntıyı çözmeye çalıştıklarını bildirmişti.

1221180cookie-checkErmenistan su koyverdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.