Erns’ten iddialı açıklamalar!

Beşiktaş Kulübü’nün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi’nin Mayıs ayı sayısında röportajı yayınlanan Ernst, futbol kariyeriyle ilgili kişisel hedeflerinin sorulması üzerine, ”Özetle ben buraya tatil yapmaya gelmedim. En büyük hedefim sezon sonunda Beşiktaş’la şampiyonluk yaşamak” dedi.

Orta sahada biraz daha defansif yönü ağırlıklı bir pozisyonda görev aldığını kaydeden Ernst, bulunduğu bölgeyi çok sevdiğini ifade ederek, ”Çünkü bütün oyunu görebiliyorum, her şey önümde gerçekleşiyor. Bunu organize etmek hoşuma gidiyor. Topu sevdiğim için al-verler çok oluyor. Sanıyorum benle takım daha dengede oynuyor” diye konuştu.

HER YERE YETİŞMEYİ AMAÇLIYOR…

Alman futbolcu, maçlarda en büyük amacının, sahanın her yerine yetişip, arkadaşlarına ve takıma fayda sağlamak olduğunu söyledi.

Maçlarda sorumluluk almaya sevdiğini kaydeden Ernst, futbolun gerektirdiği kadar da sert oynadığını belirtti.

”HAKEMLER BENİ, BEN ONLARI ANLAMAYACAĞIM”

Ernst, ”Türkiye’deki hakemler konusunda bilgin var mı?” şeklindeki bir soruyu, gülerek ”Esasında duyduğum çok şey var ama benim için en güzeli, ne ben onları anlayacağım ne de onlar beni anlayacak…” diye yanıtladı.

”GOL YEMEYİ SEVMEM”

Futbolu defans-ofans diye ayırmadığını dile getiren Ernst, ”Çünkü takımca defans ya da ofans yaparız. Ancak oynadığım bölge itibariyle gol yemeyi hiç sevmem. Bu nedenle takımın gol yememesi biraz daha önemli benim için” dedi.

Ernst, ”Rakibi kesemediğin ve yanından geçip gittiği zaman ne hissediyorsun?” sorusunu ise ”Bu pek olan bir şey değil… Zaten zeki olursanız, çok fazla adam geçirmezsiniz. Almanya’da yüzlerce maç oynadım. Şampiyonlar Ligi maçlarına çıktım. Milli Takım forması giydim. Bu nedenle yeteri kadar tecrübeli olduğumu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kariyerinde bir çok gol attığını da anlatan Ernst, genelde 20-25 metre uzaklıktan çektiği şutlarda daha çok gol kaydettiğini vurguladı.

”NE SÖYLENİRSE ONU YAPARIM”

Alman oyuncu, ”Çift ön liberolu mu, tek ön liberolu mu sistemde daha rahat oynuyorsun?” sorusunu, ”Beşiktaş’ta daha yeniyim. Tam anlamıyla benim karar vereceğim durum değil. Ne söylenirse onu yaparım. Çiftli ya da tekli sistem fark etmez. Ama şöyle söyleyebilirim; çift ön libero oynadığınız zaman ileriye çıkma fırsatını daha çok buluyorsunuz. Hem ben hem de diğer arkadaşım… Aynı zamanda defansı da çift ön liberoyla daha kolay kontrol edebiliyorsunuz” şeklinde yanıtladı.

‘TRİBÜNE ÇAĞRILDIĞIMDA HEYECANLANDIM”

Taraftarların oyuncuları tek tek tribünlere çağrılmasının Almanya’da pek olmadığını anlatan Ernst, ”Gerçi Türk takımlarına karşı oynadığımız maçlar öncesinde bunu görmüştüm. Bana o zaman ilginç gelmişti. Şimdi bunu ben de yaşıyorum. Özellikle ısınmayı kesip taraftarları selamlamak beni heyecanlandırdı ve çok hoşuma gitti” diye konuştu.

”Genel olarak Türk insanı bence çok iyi” diyen Ernst, ”Arkadaşlarımla hep iyi ilişkilerim oldu. Zaten burada kolayca kabullenilip, sevilmekle yanılmadığımı anladım” ifadesini kullandı.

”KAZANMAYI AMAÇLIYAN MENTALİTE VAR”

Ernst, Türk futbolu hakkında tam anlamıyla yorum yapabilmek için çok zaman geçirmediğini, gördüğü kadarıyla genelde kazanmayı amaçlayan bir futbol anlayışının bulunduğunu söyledi.

Ofansif anlamda da, defansif anlamda da birlikte hareket etmenin önemli olduğu kaydeden Ernst, bunu yaptıkları takdirde başarılı olacaklarına inandığını dile getirdi.

”AİLEMDEN UZAKTA OLMAK BENİ ÜZÜYOR”

Özel hayatıyla ilgili bilgiler de veren Ernst, kısa bir süre önce ikiz çocuklarının doğduğunu hatırlatarak, ”Ailemden ve yeni doğan çocuklarımdan uzağım. Bu beni biraz üzüyor ama bir yandan da ailemin buraya gelmesi için hazırlıklar yapıyorum. Güzel bir ev buldum. Onların gelmesiyle her şey daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

Ernst, 29 yaşında olduğunu ve bu yıl yaşadıkları değişikliklerin kendisi için iyi bir hamle olduğunu belirtirken, futbol nedeniyle başka şeylere çok fazla vakit ayıramadığını, müzik dinlemeyi sevdiğini, mümkün olduğu kadar da arkadaşlarını görmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

723290cookie-checkErns’ten iddialı açıklamalar!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.