Eroğlu kabinesini hazırlıyor

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, 19 Nisan erken genel seçimlerinden 26 milletvekiliyle tek başına hükümet kurma çoğunlu kazanarak çıkan UBP’nin Genel Başkanı ve Gazimağusa milletvekili Derviş Eroğlu’na, hükümeti kurma görevini verdi.

Eroğlu, görevi aldıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini bana vermiştir, sizler de buna şahitlik ettiniz” dedi.

Bugünden itibaren hükümet kurma yönünde yapılması gerekeni yapacağını ifade eden Eroğlu, büyük ihtimalle pazartesi veya salı günü hükümetin onayı için tekrar Cumhurbaşkanını ziyaret edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Talat ile biraz sohbet ettiklerini kaydeden Eroğlu, “Ülkenin içinde bulunduğu durum, son günlerde ülkeyi ve halkımızı tedirdin eden Orams davası gibi konuları da görüştük. Bu konuları bundan sonra daha da sık görüşeceğiz. Çünkü bu konuda hükümet olarak alınması gereken tedbirler var, onları Cumhurbaşkanımızla değerlendirip sonuçlandırmaya çalışacağız” dedi.

Şu anda birinci önceliğinin hükümeti kurarak, hükümet boşluğunu ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Eroğlu, yapacağı bazı temasların ardından, büyük ihtimalle salı günü kabinenin listesini Cumhurbaşkanı Talat’a sunacağını söyledi.

Bir soru üzerine, bakanları, meclis içinden belirleyeceğini belirten Eroğlu, mecliste 26 milletvekilleri olduğunu, halka iktidara gelme sözü verdiklerini, 26 kişiyle birlik ve beraberlik içinde halkın ve ülkenin sorunlarını çözmeye çalışacaklarını kaydetti.

Mecliste 26 sayısı ile hükümet kurmanın sıkıntı oluşturup oluşturmayacağı sorusu üzerine ise Eroğlu, milletvekilleri ile yaptığı toplantıda, 26 kişinin meclis çalışmalarında mutlaka olması gerektiği üzerinde durduklarını ifade ederek, “Arkadaşlarımız zaten bunun bilincinde, bütün arkadaşlar tecrübeli, niçin milletvekili seçildiklerini, halkın UBP’yi niçin iktidara getirdiğini gayet iyi biliyor, dolayısıyla problem olmayacak” dedi.

DerviŞ Eroğlu, bazı bakanlıkların isminde değişiklik olabileceğini de söyledi.

1201610cookie-checkEroğlu kabinesini hazırlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.