Eroğlu’ndan, ‘aday olmayacak’ Hristofyas açıklaması

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, Şubat 2013’te yapılacak olan Rum Başkanlık seçimleri için yeniden aday olmamasının partisinin ve kendinin kişisel kararı olduğunu belirtti.

Önder Karacaoğlu’nun 2. Kişisel Karakalem ve Yağlıboya Resim Sergisi’nin açılışında basın mensuplarının sorusu üzerine Hristofyas’ın aday olmama kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Bu kararı alırken özellikle Anastasidis’in seçim kazanmasını engelleme düşüncesi de etkili olsa gerek” dedi.

Eroğlu, “Sayın Hristofyas açıklamasında ‘Kıbrıs sorununu çözeceğim veya çözüm umudu varsa aday olacağım’ şeklinde sözler söyledi. ‘Bugün çözümden, bir anlaşmadan uzak olduğumuzu görüyorum bu nedenle aday olmayacağım’ demişti. Şimdi daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Açıklamasını okuduktan sonra daha detaylı yorum yapacağım” ifadesini kullandı.

Hristofyas’ın “uzlaşmadan uzak olduğunu” ifade eden sözlerinin önemli olduğunu kaydeden Eroğlu, bu sözlerle, kendilerini suçlayacak olanların bulunacağını ama aslında Hristofyas’ın halkının çözüm istemediğini, kendisinin de çözüm konusunda samimi olmadığı gerçeğini ortaya koyduğunu söyledi.

1539470cookie-checkEroğlu’ndan, ‘aday olmayacak’ Hristofyas açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.