Esad’dan Erdoğan’a sert sözler

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Erdoğan için “Anormal ve psikolojik olarak rahatsız” dedi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Halep savaşı, Suriye’deki son gelişmeler ve uluslararası durum üzerine konuştu. El Vatan’a konuşan Esad, Türkiye lideri Recep Tayyip Erdoğan hakkında da ağır sözler sarf etti.

Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonlarının Ankara ile askeri bir karşı karşıya gelişe neden olup olmayacağını ilişkin bir soruya cevap veren Esad, “Türk siyaseti Erdoğan gibi anormal ve psikolojik olarak rahatsız birisi tarafından yürütüldüğü müddetçe her olasılığa hazır olmalıyız” dedi.

“Psikolojik olarak rahatsız bir kişiyle uğraştığında, burada mantığa yer yoktur” diyen Suriye lideri, mantığın Türkiye ile Suriye arasında iyi ilişkilerin olması gerektiğini söylediğini, ancak Suriye’nin Türk müdahalesine karşı kendi topraklarını koruma hakkı olduğunu kaydetti.

Esad ayrıca, Türkiye’deki “rasyonal insanların” Erdoğan’ı Suriye hakkındaki “aptallığından ve pervasızlığından” geri dönmeye ikna etmelerini umduğunu da belirtti.

Rusya’nın Erdoğan’ı “ikna etme” umudunu korumasına rağmen Erdoğan hakkında kişisel bilgilerinin de olduğunu söyleyen Esad, “Erdoğan siyasi bir insan değil, daha çok, sapkın dinci anlamında ideolojik birisi” dedi.

Bu tip insanların “inatçı” olduğunu ve gerçekleri okuyamadığını savunan Esad, Rusya ile Türkiye’nin ilişkilerinin bozulduğunda Erdoğan’a içeriden de baskı geldiğini tahmin ettiğini vurguladı.

Esad, Erdoğan’ın Müslüman Kardeşler örgütü ile bağlantılı olduğu iddiasını da tekrarladı.

2036650cookie-checkEsad’dan Erdoğan’a sert sözler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.