11.4 C
Istanbul
Friday, March 29, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Eşref Kolçak hayatını kaybetti

Eşref Kolçak hayatını kaybetti

Türk sinemasının emektar oyuncusu Eşref Kolçak, 92 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının cenazesi salı günü Gemlik’te toprağa verilecek.

Gemlik Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden sanatçı Eşref Kolçak, geçtiğimiz ocak ayında akciğerlerinin su toplaması nedeni ile hastaneye kaldırılmıştı.

GEMLİK’TE TOPRAĞA VERİLECEK

Ünlü sanatçının cenazesi salı günü Gemlik’te toprağa verilecek.

EŞREF KOLÇAK KİMDİR?

Eşref Kolçak, 28 Ocak 1927 Tarihinde Erzurum İspir’de doğdu. Babası İspir Gaziler köyünden Harun Kolçakoğlu, annesi ise daha sonra Hateme adını alan Rus kökenli Katya’dır. 1941 yılında İstanbul’a geldi. Kasımpaşa’da oturdu. Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü’nü bitirdi. Tesfiyecilik, marangozluk okudu. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. Kasımpaşa’da oturduğu zamanlarda marangoz dükkanı ve mobilya mağazası vardı.

1944 yılında Atılla Revü Opereti’nde tiyatroya başlayan sanatçı, 1945 yılında Ses Tiyatrosuna geçti.

1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa geçtiği film Cahide Sonku ile birlikte oynadığı “Fedakar Ana” filmi olmuştur. 1950’li ve 60’lı yıllarda, melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak çıktı karşımıza.

Bir Şoförün Gizli Defteri (Atıf Yılmaz), Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti (Osman Seden) önemli filmerinden bazılarıdır.

Sanat hayatı boyunca 200’e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

Eşref Kolçak, 1982’den beri Bursa’nın Gemlik ilçesindeki evlerinde yaşıyordu.

Eşref Kolçak, 1955’te Özcan Kolçak ile evlendi, eşi 13 Ocak 2010’da vefat etti. 20 Temmuz 2017’de kanser nedeniyle hayatını kaybeden Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak’ın da babasıdır.

Usta oyuncu Kolçak, 2017 yılında kanser tedavisi gören oğlu Harun Kolçak’ın ölümünün ardından 9 yıl önce kaybettiği eşi Özcan Kolçak’ın Bursa’daki mezarının üzerine kendisi için mezar yaptırdı.

Sağlığında verdiği bir röportajında “Benim de mezarım orada. Eşimin yanına kendi mezarımı da yaptırdım. Eşimin mezarının üzerine defnedileceğim” ifadelerini kullanan Kolçak’ın vasiyeti yerine getirilecek.

2302420cookie-checkEşref Kolçak hayatını kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.