“Eşyalarınızı Türkiye’ye gümrüksüz ve çok uygun fiyata gönderebilirsiniz”

FARUK ESKİOĞLU – Türkiye-İngiltere arasında kargo taşımacığı yapan ABS International Removals’ın direktörü Abdullah Ermeç, “Eşyalarınızı Türkiye’ye gümrüksüz gönderebilirsiniz, Türkiye’den de daha uygun fiyata alacağınız mobilya gibi ürünlerinize Londra’da alacağınızdan daha hızlı kavuşabilirsiniz” dedi.

Gaziantep merkezli ABS‘nin İstanbul, Frankfurt ve Londra’da şubeleri bulunuyor. Yıllık cirosu 5 milyon sterline ulaşan şirket Almanya ve İngiltere’nin yanı sıra küresel ölçekte taşımacılık yapıyor.

Ermeç, Londra’da 1.500 metrekarelik bir depoda 25 çalışanı ve 10 dağıtım aracıyla iki ülke arasında 2012’den bu yana çift yönlü taşımacılık hizmeti sunduklarını belirterek, “Kuralsız ürün ve eşya taşımıyoruz. Sektörde güvenilir bir marka olmamızın bir nedeni de bürokrasiyi en aza indirerek, yasal süreci müşterilerimize iyi anlatmamızdır” diyor.

ABS International Removals’ın direktörü Abdullah Ermeç (Fotoğraf: Süleyman Topal)

ABS’nin yılda 80 bin müşteri kapasitesine ulaştığını vurgulayarak, “Taşımacılıkta ayda en az bir kez aya gidip gelmiş oluyoruz. Taşımacılık hizmetiyle her iki ülke ekonomisine de katkı sunuyoruz. Ticari taşımacılıkta Türkiye’nin ihracatına da katkımız var. Örneğin Bursa’da üretilen otomobil yedek parçalarını İngiltere’deki depolara zamanında, güvenli ve ekonomik olarak taşıyoruz” diye devam ediyor.

Ermeç, ABS’nin hizmetleri arasında araç, koli ve eşya taşımacılığı olduğunu şöyle anlatıyor:

“Artık müşterilerimiz araçlarını bizim aracılığımızla İstanbul’a göndererek daha ekonomik ve rahat bir yöntem seçmiş oluyorlar. Aracını gönderecek vatandaşlar 185 gün yurtdışında bulumaları gerekiyor. İki yıl araçlarını Türkiye’de kullanabiliyorlar ve sonrasında da 6 ay geri getirmemek üzere yurtdışına çıkarabilirler. Yurtdışında emekli olmuş Türkiye vatandaşlarında 185 gün ve 6 ay şartı daha esnetilmiş durumda.

Koli taşımacılığında müşterilerimiz kolilerini “UNIT 6 Cranford Way Hornsey N8 9DG” adresindeki depomuza getirirse kilosu 3, biz adresten alırsak kilosu 4 sterlinden taşıyoruz.

Eşya taşımacılığında ise metreküp ücreti 150-300 sterlin arasında değişiyor. Müşterilerimiz https://absremovals.com/ adresinden gönderilecek eşyaların taşıma ücretini öğrenebilirler.”

Türkiye’ye yerleşen İngiliz vatandaşlarının eşyaları ve İngiltere’deki yerleşik toplumun Türkiye’den aldığı mobilya takımlarının en çok taşınanlar arasında olduğunu belirten Ermeç, “Tabii taşımacılıkta fiyatların çok uygun olması ve müşterilerimizin de ekonomik davranmasından  kaynaklanıyor. Londra’da yerleşik bir müşterimiz Türkiye’den mobilya aldığında ürünlerine daha hızlı kavuşabiliyor. Biz Türkiye’den her ay yüzlerce mobilya takımı taşıyoruz” diyor.

ABS International Removals’ın direktörü Abdullah Ermeç

Ermeç, taşımacılık şirketi olarak kendilerine gelen en çok soruları da  şöyle aktarıyor:

“En çok sorulan sorulardan biri eşya gönderiminde gümrükte sorun çıkma olasılığı üzerinedir. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar her 185 günde bir kullanılmış eşyalarını gümrüksüz ülkelerine taşıyabilirler. Bu konuda müşterilerimize açacağım gönderim hesabıyla gönderimi bir çok sefere yayabilirler.

Alkol, sigara, et ve süt ile ürünlerini taşımıyoruz. Ayrıca iki hafta önce de Türkiye zeytinyağı ve bal gibi gıda ürünleri gönderimine yasak getirdi.

Bir diğer soru da sigorta üzerinedir. Gönderilecek eşyaların değeri bize bildirildiği gibi sigortalıyoruz. Olası bir kayıp ya da hasar durumunda bu değer üzerinden tazmin ediliyor tabii. Müşterilerimizin doğru bilgi vermeleri bu açıdan önemlidir.

Bir başka soru da gönderim süresidir. Araçlar Londra’dan TIR’larımızın çıktığı tarihten 10 gün sonra İstanbul gümrüğünden alınabilir. Kapıdan kapıya koli ve eşya taşımacığılında ise en uzun süre 4-6 haftadır. 20kg altındaki koli ve eşyalar İstanbul ve Gaziantep’deki depolarımızdan alınabilir, 20kg üstünü ise kapıdan kapıya götürüyoruz. Müşterilerimiz bu konuda ayrıntılı bilgiyi Londra’daki depomuza gelerek ya da 020 8341 3007’ye telefon ederek sağlayabilirler…”

2593170cookie-check“Eşyalarınızı Türkiye’ye gümrüksüz ve çok uygun fiyata gönderebilirsiniz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.