ETA ile barış görüşmeleri askıda

İspanya’nın kuzeyindeki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ETA’nın bu sabah Madrid’deki Barajas havaalanının bir kamyonette patlattığı bombaların yaklaşık 500 kilogram olduğu açıklandı.

İspanyol resmi haber ajansı EFE’nin verdiği haberde, 19 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin kayıp olduğu terör saldırısı sonrasında yapılan ilk araştırmalarla ilgili verilen bilgilerde, dinamit tipindeki patlayıcıların zaman ayarlı oldukları kaydedildi.

Öte yandan 40 yılı aşkın bir süredir Bask bölgesinin bağımsızlığını elde etmek amacıyla İspanya’da terör saldırıları düzenleyen ve 851 kişinin ölümüne yol açan ETA, geçmişte ilan ettiği ateşkeslerden farklı olarak ilk kez ateşkesin bittiğini açıklamadan bir terör saldırısı düzenledi.

24 Mart 2006 tarihinde ETA’nın ilan ettiği ateşkesle başlayan Bask bölgesindeki barış süreci ve diyalog, bu sabah meydana gelen terör saldırısının ardından Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun talimatıyla askıya alındı.

Bazı sivil toplum örgütleri ise, terör saldırısını kınamayan yasa dışı Batasuna partisinin yöneticilerinin tutuklanması ve ülkede erken seçime gidilmesi çağrısında bulunuyor.

Terörizm Kurbanları Derneği de (AVT) yarın başkent Madrid’de ETA karşıtı gösteri yapacağını duyurdu.
 
FOTOĞRAF: Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, ETA ile masaya oturmakla eleştiriliyordu…

1143540cookie-checkETA ile barış görüşmeleri askıda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.