Ethem Sarısülük’ün kardeşi: Öfkemiz hala sürüyor

Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük, Gezi’nin 4. yılında Birgün’e konuştu.

Ethem Sarısülük Ankara Güvenpark’ta Polis Ahmet Şahbaz tarafından katledileli tam 4 yıl oldu. Gezi Direnişi sırasında polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin yargılanan polis Şahbaz’a 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi; mahkeme, cezayı adli ‘para cezasına’ çevirdi.

Ethem’in kardeşi İkrar Sarısülük, polis Şahbaz’a verilen para cezasına ve Gezi Direnişi’ne ilişkin BirGün’e konuştu. Sarısülük, “Ne söylesem bilemiyorum, kelimeler boğazımda düğümleniyor. Gezi’nin yıldönümünün yaklaşması demek, Ethem’i kaybettiğimiz günün yaklaşması… Ethem, Gezi’nin üçüncü günü vurulmuştu, 1 Haziran’dı. Bizim aile de dâhil olmak üzere Gezi her ailede farklı yankılandı. Bizler kayıp yaşadık ve biz yaşadığımız kayıplara hala inanamıyoruz. Bizim kardeşlerimiz dünyanın gözü önünde katledildi. Hâlâ aynı şehirde, hâlâ aynı evde yaşıyoruz. Dört yıl nasıl geçti derseniz de, inanamıyorum dört yılın geçtiğine… Şu dört yılı nasıl atlattığımızı, bir biz biliriz. Dört yıl içerisinde de o kadar çok katliam yaşadık ki. Ethem dışında başka sevdiklerimizi de kaybettik” dedi.

Cezasızlığa tanıklık ettik

Sarısülük, şöyle devam etti: “Cezasızlığa tanıklık ettik, sevdiklerimizi kaybettik. Öfke, nefret sürüyor ve sürecek. Bu saatten sonra tek istediğimiz başka ölümlerin yaşanmaması. Ankara’da bizler bugün Ethem’in vurularak katledildiği Güvenpark’ta bir araya gelerek karanfillerimizi bırakarak anmamızı yapacağız. Sonra da ölüm yıldönümünde köyümüzde mezarı başında anma yapacağız. Polis geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine anmada karşımıza dikilebilir ama biz kardeşimizi, evladımızı anacağız. OHAL KHK’si ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tutuklanmamış olsaydı insanlar Yüksel Caddesi’nde bir araya gelirdi. Direniş başka bir noktaya taşınır korkusu ile Gezi anması öncesi onları da tutukladılar.”

Ethem’in evinin önünde buluşulacak

İkrar Sarısülük ağabeyi Ethem’in katledildiği Güvenpark’ta her yıl olduğu gibi bu yıl da bugün saat 17.30’da yapacakları anma etkinliğine çağrı yaptı. Saat 19.30’da da Ethem Sarısülük’ün evinin önünde bir araya gelinecek. “Gezi’den Hayır’a mücadeleye devam” etkinliği kapsamında saat 20.30’da Ethem Sarısülük Parkı’nda CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, gazetemiz Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın ve Evrensel gazetesi Ankara Temsilcisi Cem Gurbetoğlu’nun katılımı ile bir etkinlik düzenlenecek. BURCU CANSU – BİRGÜN

 

2094200cookie-checkEthem Sarısülük’ün kardeşi: Öfkemiz hala sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.