“Etnik kimliğinizi işaretleyiniz”

Hackney’in Türk kökenli belediye başkanı Ünlüer, İngiltere’deki Türkçe konuşan toplum nüfusunun resmi kayıtlarda çok az görünmesinden yakınarak “Merkezi ve yerel yönetimler etnik topluma yönelik hizmet götürülürken, nüfus sayımı, istatistik ve anketlerdeki toplum üyesi sayısını dikkate almaktadır. Nüfusumuzun doğru bilinmesi menfaatimiz gereğidir” dedi.

Toplum nüfusunun doğru bilinmesi için toplum üyelerine de görev düştüğünü belirten Belediye Başkanı Ünlüer, “Örneğin bir hastanede ne kadar çok kullanıcı etnik toplum üyesi varsa o oranda tercüman işe alınmaktadır. Hastanelerde ya da diğer kurumlarda sorulan anket formları doğru bir şekilde cevaplanmalıdır. ‘Beyaz Avrupalı’ yerine ‘Türk’, ‘Kıbrıslı Türk’ ya da ‘Kürt’ diye işaretlenmeli…” diye konuştu.

Ünlüer, Hackney Belediyesi’nden de örnekler vererek şunları söyledi:

“Hackney’deki okulların yüzde 12’si Türkçe konuşan toplum üyesi. Hackney’deki nüfusun da en az yüzde 10’nun bizim toplumdan olduğunu sanıyoruz. Ne yazık ki nüfus sayımı, istatistik ve anketlere bakılırsa bu oran çok daha az görünüyor.”

“Bu yanlışlığı düzeltmek için dernek ve toplum üyelerine de görev düşmektedir…” diyen Ünlüer, “Başta Hackney olmak üzere diğer semtlerdeki toplum üyesi yerel yöneticiler, sivil toplum örgütleri ve toplum üyeleriyle işbirliği yapılarak Türkçe konuşan toplumun gerçek nüfusu doğru bir şekilde saptanmalıdır” diye devam etti.

825470cookie-check“Etnik kimliğinizi işaretleyiniz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.