‘Etnik milliyetçilik yapana yuh olsun’

Başbakan, “Ülkemizde bölgesel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara da ‘yuh olsun’ diyoruz. Ülkemizde dinsel milliyetçilik yapanlara da katılmıyoruz, onlara da ‘yuh olsun’ diyoruz. Biz bir olacağız, beraber olacağız evelallah. Tek millet olacağız, tek bayrak olacağız, tek vatan olacağız. Derdimiz bu ve bu istikamette de ülkemizin geleceğine birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.


Erdoğan, Bingöl’de düzenlenen seçim mitinginde halka seslenerek ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirerek şunları söyledi:


”Bunlar sandığa gidemezler, halka gidemezler. Halk burada. Halkın bir diğer adı da cumhurdur. Cumhuriyet de cumhurun kurumsallaşmasıdır. Adı Cumhuriyet ama cumhurdan uzak, cumhurdan kaçıyor. Adında halk var ama halktan kaçıyor. Artık halkla işini halledemediği için Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor. İkide bir Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor. Parlamento’dan kaçarlar. ‘Hadi millete gidelim.’ Millete gelmezler, milletten kaçarlar. Bunlarla bu ülkede hizmet olur mu? Bunlar, bu 22 Temmuz’da… Ben inanıyorum ki, benim Bingöllü kardeşlerim üçte üç yapmak suretiyle bunun cevabını verecekler.”


Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde aday olmadığını anımsatan Erdoğan, ancak buna rağmen ”kendisine hakaret edildiğini” belirterek şöyle konuştu: ”Bu işi saygı sınırlarının dışına çıkardılar ki, bunlara katlanmak mümkün değildi… Ama biz ‘ülkemiz gerilmesin’ diye onlara da katlandık. Çünkü biz milletimizin dilini biliyorduk. Biz milletimizi tanıyorduk ama onlar milletimizi tanımıyordu, bilmiyordu. Çünkü onlar milletimizin diliyle konuşmaya alışmamıştı. Onlar, CHP seçkincilerin temsilcisiydi. Halkın değil.”

1044170cookie-check‘Etnik milliyetçilik yapana yuh olsun’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.